Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Lawndale začínají prázdniny a ne každý ví, jak s nimi naložit. Daria, jejíž původní plán byl prosedět nebo proležet celé léto v pohodlí domova, se ocitá proti své vůli na táboře jako vedoucí spolu se svými kantory, podrážděným profesorem DeMartinem a zženštilým profesorem O'Neillem. Jane odjela na umělecký tábor plný pseudointelektuálních umělců, Tom se snaží pochopit Dariiny mentální pochody, zatímco ona je zmatena jeho zbohatlickou rodinou. Quinn byla donucena zřídit si doučování a zbytek spolužáků se snaží přežít prázdniny pomocí brigád. Film je prequelem mezi 4. a 5. řadou seriálu "Daria" z produkce MTV. (Lethaldose)

(více)

Recenze (7)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Seriálové díly občas trpí tím, že svoji zápletku sice slibně rozehrají, ale buď neví, jak ji pořádně zakončit, nebo ji prostě zničehonic utnout. Jsou i díly, pro které to neplatí, není jich zrovna málo, ale zároveň jich není tolik, aby se to nedalo označit za výjimku. Nicméně tenhle film mě dostal. Fakt se tvůrcům tak skvěle povedlo všechno propojit? Tolik dějových linií a každá dostane svoje plnohodnotné zakončení? Ne, že bych tvůrcům nevěřil, ale po znatelně slabší čtvrté sérii jsem to, přiznávám, tolik nečekal. Navíc se tu perfektně míchají humorné scény s vážnými tématy a to snad vždycky a bez jakéhokoli hluššího místa. Jestli od teď bude takhle vypadat i zbytek seriálu včetně závěrečného filmu, tak se na to opravdu nemůžu dočkat. Po dlouhé době zase můžu dát něčemu plný počet bez výhrad. 5* ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Počínaje tímhle filmem (a dvěma posledními díly čtvrté série) dostává Daria (poslední série i druhý film) nový rozměr. Už to není jen ten úžasně sarkastický seriál jako na začátku, teď se začínají řešit vážnější problémy. Postavy se mění, stárnou. Otázkou je, jestli přeladění seriálu na trochu vážnější notu je to pravé ořechové. Někomu to možná nemusí sedět. Já jsem to i docela uvítala. Seriál neztrácí na vtipnosti (i když některé díly jsou spíše vážnější), ale posouvá se dál. Už jsem byla s postavami natolik sžitá, že mně jejich trápení zajímalo určitě víc, než kdyby v tomhle stylu seriál začínal (ale i kdyby tak začínal, věřím tomu, že bych si ho přesto zamilovala). ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Opravdu parádně jsem se bavil. Drnkání na temnější strunu, jak už je zmíněno níže, mi přišlo vhodné. Přece jenom Daria zraje jak víno a seriál s tím jde ruku v ruce. Musím uznat, že jak mi 3. sérka přišla slabá, a začátek čtvrté průměr, tak konec 4. serie v čele s Is it Fall Yet? je opět skok dopředu. Linka navíc namluvil Dave Grohl ;) ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Prvý z dvoch Daria filmov, majúci premiéru v roku 2000, predstavuje predel medzi štvrtou a piatou sériou seriálu. Príbehovo sleduje hlavné aj vedľajšie postavy, ktoré (s najväčšou pravdepodobnosťou) už divák pozná, pričom sa zameriava na letné obdobie prázdnin. Snímka zachytáva, ako dni voľna jednotlivé postavy trávia a do akých rôznych situácií sa dostávajú. V podstate je možné povedať, že film ako celok pôsobí skôr dojmom dlhšej epizódy, čomu zodpovedá aj celková kvalita a dojem, aký tento počin v konečnom dôsledku zanecháva. V prípade obidvoch uvedených faktorov sa dá povedať, že, podobne ako je tomu aj v seriáli, aj tu je dominantným prvkom priemernosť. Priemernosť prakticky vo všetkých smeroch, počnúc príbehom ako takým, pokračujúc postavami či humorom. Za zmienku stojí dejová implementácia istej miery serióznosti a serióznejších tém, ktorých prítomnosť silnie už v závere štvrtej série seriálu. Tie síce svojím spôsobom pôsobia ako akýsi "nový vietor" na poli suchého a často nezábavného až stupídneho humoru, ale výraznejšie filmu pomôcť nedokážu. Is It Fall Yet? nie je filmovým špeciálom, ktorý by sa akokoľvek vymykal zo seriálových koľají. Prakticky sa tak pridŕža osvedčenej šablóny. Tým síce na jednu stranu nič výraznejšie nekazí, ale takisto nič ani zďaleka nezlepšuje. Priemer v mori cynicko-sarkastickej priemernosti. ()

Reklama

Reklama