Reklama

Reklama

Nebeský strážce

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Napínavý studentský film s prvky tajemna, postavený na historických faktech z období života nejvýznamnějšího vojevůdce Albrechta z Valdštejna. Po zjevení Valdštejnova ducha se mladá studentská dvojice vypraví napříč zámky a hrady Českého ráje, aby rozluštila a odvrátila děsivé proroctví týkající se české historie. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

ZHODNOTITEL

všechny recenze uživatele

Na toto jsem byl zvědav. Mlaďoulinký chlapec, co si zkusil natočit něco velkého. Jeeenže! Celému filmu předcházela taková menší mediální bublinka, která to celé nakonec asi i pohřbila. Noviny, rádio, plakátky, facebook, CinemaOpen! Před ostatní potom nakráčel sebevědomí autor, který byl o svém díle naprosto přesvědčený. A tak nakonec byli možná i lepší samotné poutače na tuto festivalovou premiéru, než samotný film. ()

Luq 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tento film je velmi obtížné – na jedné straně je zde něco, co natočil patnáctiletý kluk a co se kvůli tomu prostě musí ocenit a dát klobouk dolů. Vím dobře, kolik práce to dá a kolik nadšení, domluvy, komunikace, zařizování a času ve střižně za tím je. Z tohoto důvodu bych filmu dal z fleku 4 hvězdy. Druhá strana je pak samotný film z pohledu normálního diváka – a diváci jsou krutí. Zatímco diváci na CinemaOpen byli, co jsem pochopil, primárně z řad rodiny a přátel, ostatní už nebudou mít tu doprovodnou znalost o „ostatních skutečnostech a okolnostech“ a budou hodnotit nezaujatě – a doopravdy. Hodnocení z pohledu nezaujatého diváka je proto drasticky odlišné. Film se neskutečně táhne, stopáž je dvoj až trojnásobná, než je v této úrovni koukatelné. Scénář je sice roztomile naivní, ale z filmu mi vyznělo, že autoři to mysleli opravdu vážně – a to pak vůbec nefunguje. Tvrdí chlápci ze sekty Bose jsou místy vtipní, místy směšní, hlavní představitelé bohužel většinu času spíš to druhé. Bylo tam spousta míst, co nejsou uvěřitelná a nemají logiku – například když zbývá poslední hodina a hrdinové se jen tak prochází. Celkově ale autorům moc fandím, mají vše před sebou a talent a vášeň pro film tam evidentně je. Jen tak dál a nenechte se znechutit! Možná jít menšími kroky pomocí kraťasů by vás posunulo dál výrazně rychleji, každopádně z marketingového hlediska (plakát, reklama na film, propagace přímo na festivalu) to máte zmáknuté už teď ;-) ()

Reklama

Reklama

Reklama