Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tato oceňovaná komedie staví na faktu, že se snaží v podstatě parodovat styl Hollywoodu. Režijní debutant Shane Black toho už mě tou dobou za sebou hodně a možná i kvůli znechucení k ostatním hollywoodským scénářům či scénáristům si opět připravil svůj vlastní, ovšem značně odlišný od těch ostatních, co napsal pro někoho jiného. Film je vtipný, svižný a velice zábavný a to možná i z toho důvodu, že je originální a svérázný (ve smyslu; je mi jedno koho jak moc urazím). Je tu poznat, že Shane si ho napsal pro sebe, takže perfektně vystihnul to, co chtěl; což je u scénářů v globálu asi největší problém (pokud nepočítáme samotnou nekvalitu onoho scénáře). Zpětně musím Shaneovi poděkovat za důvěru v Roberta Downeyho Jr, který byl v té době, mírně řečeno, nevytěžovaným hercem. Nebýt této pomoci, nikdy by se Robert nepropracoval k Iron Manovi. Nutno říct, že předvedl skvělý výkon, což se dá říct i o Valu Kilmerovi, jehož jsem ve starších filmech moc nemusel (->nejhorší batman ever)...80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další prohláškovaná akční komedie z pera Shanea Blacka, který si tentokrát sedl i na režisérskou židličku. Neuvěřitelný scénář, plný zvratů a výborných replik ještě doplňují skvělé herecké výkony. Robert Downey Jr. hraje jako o život a "buzík" Val Kilmer ho skvěle doplňuje. Nebýt místy pomalejšího tempa a někdy příliš přehnaných fórů bylo by to za plný počet. Stejně mě ale o to víc mrzí, že pátá SMRTONOSNÁ ZBRAŇ nakonec nebude protože mám pocit, že Blackův scénář mohl dát sérii o hodně důstojnější zakončení. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

No jo, když se ve filmu jako je Kiss Kiss Bang Bang sejde Robert Downey a Val Kilmer, tak to opravdu stojí za to:) Díky dynamickému příběhu, skvělým charakterům, zejména Downeyho potrhlá, ukecaná a ne zrovna chytrostí oplývající postava působí značně komicky, parádnímu scénáři a dialogům, prošpikovaným řádným množstvím hlášek, se jedná o velmi kvalitní úlet. And... Val Kilmer kissing Robert Downey - LOL:D "Věřili byste tomu, v jednu chvíli kradu hračky v New Yorku a v druhou popíjím šampus v L.A.", "Polib si, buzno." - "Ty to nechápeš, my nejsme hodnej a zlej polda, já jsem buzík a on je z New Yorku, teď jsi v průseru." :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vydařený režijní debut Shanea Blacka (scénáře ke SMRTONOSNÉ ZBRANI, POSLEDNÍMU SKAUTOVI, POSLEDNÍMU AKČNÍMU HRDINOVI a DLOUHÉMU POLIBKU NA DOBROU NOC), jednoho z dvorních scenáristů producentského mogula akčních filmů Joela Silvera. Black vsadil na to, co umí nejlíp - na noirovou story, dobře napsané, sympatické postavy a úderné, hypervtipné dialogy. Výsledkem je jakýsi POSLEDNÍ SKAUT bez akčních scén, tj. konverzační detektivní komedie s mimořádně skvělým tandemem Downey-Kilmer, která ráda komentuje a pohrává si s různými klišé. Black režisér sice, jak se dalo předpokládat, zůstal ve stínu Blacka scenáristy a pouze se spokojil s důstojným převedením svého scénáře do filmové podoby (porovnejte třeba s POKREVNÍMI BRATRY Troye Duffyho), přesto si myslím, že jde o jeden z nejlepších debutů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí jsem se nedokázal naladit na humor snímku, dost se nudil, nakonec ztratil trpělivost a vypl ho. Napodruhé to už bylo o něco málo lepší, ale opravdu ne o moc. O tenhle typ humor, který sází na metání "hlášek" rychlostí blesku, spoustu vulgárních výrazů a 2 chlápky, kteří jsou si navzájem protiklady a pořád se do sebe ze srandy naváží, popravdě řečeno nestojím. Ano, sem tam se najde něco úsměvného (tak 3-4 scény), ale jestli se mám kupříkladu smát při pohledu na hlavního hrdinu, který "omylem" vykonává potřebu na mrtvolu dívky, tak si říkám, že asi nepatřím do cílové skupiny. Jo a btw, ta rádoby sebeironizace, o které se zde někteří zmiňují, fakt nefungovala. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Na začátku filmu se v roli 9letého kouzelníka Harryho objevuje Indio Falconer Downey, syn představitele dospělého Harryho Lockharta (Robert Downey Jr.). Indio byl v době natáčení o něco málo starší než jeho filmová postava. (KarKulA)
  • Shane Black měl problémy udat rok a půl psaný scénář k filmu. Zachránil ho až legendární producent Joel Silver. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama