Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tato oceňovaná komedie staví na faktu, že se snaží v podstatě parodovat styl Hollywoodu. Režijní debutant Shane Black toho už mě tou dobou za sebou hodně a možná i kvůli znechucení k ostatním hollywoodským scénářům či scénáristům si opět připravil svůj vlastní, ovšem značně odlišný od těch ostatních, co napsal pro někoho jiného. Film je vtipný, svižný a velice zábavný a to možná i z toho důvodu, že je originální a svérázný (ve smyslu; je mi jedno koho jak moc urazím). Je tu poznat, že Shane si ho napsal pro sebe, takže perfektně vystihnul to, co chtěl; což je u scénářů v globálu asi největší problém (pokud nepočítáme samotnou nekvalitu onoho scénáře). Zpětně musím Shaneovi poděkovat za důvěru v Roberta Downeyho Jr, který byl v té době, mírně řečeno, nevytěžovaným hercem. Nebýt této pomoci, nikdy by se Robert nepropracoval k Iron Manovi. Nutno říct, že předvedl skvělý výkon, což se dá říct i o Valu Kilmerovi, jehož jsem ve starších filmech moc nemusel (->nejhorší batman ever)...80% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a pro fanoušky i comeback Shanea Blacka. Jako režisér sice není neomylný, ale jeho nabroušený scénář, který se nebojí experimentovat a do poslední kapky potu hrající Robert Downey jr. a Val Kilmer, s přehledem likvidují veškeré nedostatky. Nebýt zakolísání tempa někde ve druhé třetině filmu a několika vtipů, co vedou do slepé uličky, bylo by na místě nekriticky slavit. Takhle je KKBB "jen" sladkou třešničkou pro ty, kdo si potrpí na neortodoxní buddy detektivky a tvůrce, kteří ještě dneska umějí být svěží. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi komedie s ještě lepším hereckým obsazením. Robert Downey Jr. ze začátku nevýrazný "blbeček", ale po chvilce se zvedl a byl perfektní jako tvrďák kouzelník. Na filmy s ním se vždy vyplatí dívat, poněvadž jsou velmi kvalitní. Samozřejmě nesmím zapomenout na Val Kilmera, který ho dobře doprovázel s krásnou pomocnicí Michelle Monaghan. Moc pěkně natočená krimi komedie s dobrým dějem i příběhem... 8/10 = 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úloha v komédii Downeymu Jr.ovi veľmi sekne a tento film práve on spravil veľmi príjemnou pohodovkou. Kilmer ako drsný buzik je absolútne unikátny. Veľmi nápadité vyprávanie príbehu a kamerovo-vizuálne spracovanie. Príbeh tiež veľmi originálny, robí si srandu sám zo seba a z určitého uhla pohľadu sa jedná o veľmi vkusnú paródiu. Shane Black potvrdil, že je pán hlášok. Takže v skratke sa jedná o veľmi fajn film, ktorý stojí na dobrých hercoch a to isté platí o scenári. 85%. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pohodová klasicky ukecaná buddy-movie záležitost, kde rozhodně nejde o akci, ale o sympatické dialogy a herecký projev Downeyho Jr. a "Buzíka Perryho" Kilmera. Jen škoda že scénář je až moc přeplácaný s příliš mnoha samoúčelnými humornými situacemi a násilným přepínámím mezi humorem a vážnem. Ovšem jako oddychovou záležitost nemůžu než doporučit...už jen kvůli narážkám na hollywoodské star a sebeironii... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Shane Black původně plánoval, že natočí romantickou komedii o dvou mladých lidech z Los Angeles. Svůj scénář dokonce poslal Jamesi L. Brooksovi, který nebyl úplně nadšený. Jisté části se mu ale líbily a Blackovi doporučil, aby se jich nezbavoval, jen k nim přistoupil tak, jako kdyby točil Čínskou čtvrť (1974) s Jackem Nicholsonem, jehož postavu by však hrál Jack Nicholson z Lepší už to nebude (1997). [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Na Satellite Awards získal Val Kilmer cenu Nejlepší herec ve vedlejší roli v kategorii Muzikál nebo komedie. Robert Downey Jr. tu získal kromě herecké i nominaci za Nejlepší původní píseň. (imro)
  • 15milionový návrat Shana Blacka si odnesl během prvních třech dnů (21. – 23. 10. 2005) promítání v amerických kinech 180 660 dolarů z osmi kin. Po třech měsících se celkový výdělek vyšplhal na 4,2 milionu. (imro)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama