Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na komedii málo vtipné, na detektivku příliš absurdní. Začátek mě vtáhnul, přestože to bylo od první minuty celkem bizarní, nemohla jsem se odpoutat od obrazovky. Bohužel, jak film plynul, stával se víc a víc chaotickým a překombinovaným. A u zdárného konce se dostavilo zklamání, že nepřišlo nějaké nečekané odhalení. Kdybych tedy měla celé Kiss Kiss Bang Bang shrnout jedním slovem, tak je to jednoznačně "divný". Převažují tedy rozporuplné pocity. Kultovní hlášky, o kterých jsem četla v komentářích, se nekonaly. Celý scénář mi připadal hrozně nesmyslný, kdybych většinu scén sledovala s vypnutým zvukem, pak o nic nepřijdu. Jediná hláška, která mi utkvěla v paměti byla "Nebojte, viděl jsem Pána prstenů, tenhle film nebude mít sedmnáct konců." Downey křečovitý, Kilmer nevýrazný a Monaghan to jediná herecky trochu zachránila. Navzdory všem vypsaným záporům však musím uznat, že na tom filmu něco je. Snímky, které se neberou vážně a jsou natočeny s jistou dávkou sebeironie nemusím, ale občas to bylo celkem zábavné. Asi jako kniha s průměrným příběhem, ale čtivě napsaná... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Oba herce v hlavní roli můžu i v míře vrchovaté. Humor a sebeironizující žánrovou stylizaci jakbysmet. To vše a možná ještě víc jsem našel právě v Kiss Kiss Bang Bang, která doslova ční nad dalšími buddy-movies z posledních let. Vtipy nejsou nijak vulgární nebo laciné, nýbrž spíše umírněné a inteligentní. Shane Black si pohrává spíše s konverzačním humorem a jde mu to navýsost skvěle. Jeho smysl pro humor jsem nejvíce ocenil při vnitřních monolozích Roberta Downeyho Jr., o to víc při závěrečné scéně v nemocnici. Ale přesto všechno mě něco brání jít na to nejvyšší hodnocení. Chce to čas, abych posoudil jak hluboký to byl vlastně zážitek. Napoprvé rozhodně svižné, vtipné a neotřelé. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvojka Robert Downey Jr. a Val Kilmer vládne. Proč? Protože komediální buddy-movie už pěknou řádku let nebylo zábavnější a protože Shane Black. To je ten týpek, co naškrábal scénář třeba k Smrtonosné zbrani... nebo Poslednímu skautovi. A který stál za posledních plecháčovým dobrodružstvím ze stájí MARVELu... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi komedie s ještě lepším hereckým obsazením. Robert Downey Jr. ze začátku nevýrazný "blbeček", ale po chvilce se zvedl a byl perfektní jako tvrďák kouzelník. Na filmy s ním se vždy vyplatí dívat, poněvadž jsou velmi kvalitní. Samozřejmě nesmím zapomenout na Val Kilmera, který ho dobře doprovázel s krásnou pomocnicí Michelle Monaghan. Moc pěkně natočená krimi komedie s dobrým dějem i příběhem... 8/10 = 80% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, na tenhle film jsem se chystala podívat už pěkných pár let zpátky, jenže z toho vždycky nějak sešlo. No a teď už vím, že to byla velká chyba, skoro tak velká chyba, jakou udělala bandička rádoby vychytralých zmetků, když se rozhodla povraždit v LA pár holek zrovna v době, kdy se na Buzíka Perryho nalepil zlodějíček Harry, zlodějíček z něhož se vyklubal borec Chandlerovských rozměrů. Naopak tvůrci chybu neudělali, když prošpikovali tuhle kriminální komedii tunou hlášek a vychytávek na tolika místech, že jsem se z toho chvílema smíchy opravdu zpotila jak Drew Barrymoreová v klubu. Všechno se tady bere zatraceně vážně a přitom absurdně, až parodicky. Prostě je to tak luxusní podívaná, že jsem schopná přimhouřit oko i nad tím, že tvůrci udělali tak strašnou chybu, že nechali sexy Shannyn v zatraceně šik růžový paruce na plátně tak krátce, že si jí člověk pomalu ani nestihne povšimnout, natož vychutnat. Ale jak je možné, že je tenhle skvost doposud jediným filmem Shanea Blacka? Že by v LA opět někdo udělal velkou chybu!? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama