Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se štábu, všem hercům a hlavně režisérovi, protože snad poprvé není vina na jejich straně, ale na mé. Můj mozek asi nestačil zaznamenat všechny logické spoje a ke konci se mi začal vařit jako květák potopený v hrnci. A nebo to bylo tím, že mé IQ holt nezvládlo takový logický nápor a rozhodlo se to všechno sabotovat. Zkrátka jsem ten film absolutně nepobral. Ovšem co se týče originality mám všecky orgány zvedlé do nebe a co se týče Roberta Downeyho jr. mám z jejho herectví naprostý respekt. Viva la gangsterka.... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už jenom zdařilé úvodní titulky se jménem scénáristy podporují naději, že mrazivý snímek KKBB bude nadprůměrnou podívanou. U filmů podobného typu je hlavní, jak se tvůrci poperou s geniálním scénářem, jaký tvar mu nakonec přisoudí obratnost jednotlivých složek. Shane Black je režijní debutant. Na poli scénáristickém ale přivedl na svět nejen naprosto mimořádného Posledního skauta, ale i sérii Smrtonosných zbraní. V žánru buddy-movie tak není zdaleka nováčkem. Jeho nová postava, Harry Lockhart, je ale všechno jiné, jen ne hrdina. Z krádeže v hračkářství se omylem ocitá před castingovou porotou, kterou uchvátí svým výkonem a ještě toho večera se potuluje na večírku celebrit. A události se začnou hýbat. A mrtvoly přibývat. Black nás zavádí do míst, kde každý chce být celebritou, každá vyschlá modelka i vyhaslá herečka, co několikrát zaštěkala v reklamách, touží po jakékoliv roli. Úvodních třicet minut je geniálních, pak se ale tempo zpomalí, přijdou místy zbytečně ukecané momenty a některé scény nezachutnají dle režisérova přání (celá pasáž s prstem a psem). Přesto nás zasypává hláškami, nečekanými flashbacky a geniálními nápady (nechtěné močení na mrtvolu), jeho neustálé narážky se občas přehoupnou v lehkou satiru na hollywoodské poměry, vyprávění člení do kapitol. Vypravěč navíc permanentně komunikuje s divákem a občas se musí v ději vrátit, protože na něco zapomněl. Naprosto trefný Robert Downey, Jr. opět dokazuje, jak obrovský talent má, škoda, že jeho značnou část kdysi dobrovolně obětoval pro své kokainové prohřešky. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní zkřížení žánrů. Noir se tu paroduje a zároveň získává pořádnou poctu a buddy-movie, jako prakticky mrtvý žánr, dostává vydatnou injekci na několik let dopředu. Hlavně ústřední dvojice "buzíka Perryho a Newyorčana Harryho" umí věrohodně přitvrdit, posadit osvědčené tvrďácké finty na hlavu a překvapivě se i dostat divákovi pod kůži hned od úvodních minut. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Filmaři při natáčení ucucávali naftu a až příliš dodržovali pitný (alko) režim. I s gigantickou dávkou nadsázky je to nesympatický film. Velmi nesympatický. Škoda, ten film by se mi líbil, kdybych si byl cucnout nafty a dodržoval pitný (alko)režim. Prst-ruka z rakve-pes, co sežral prst --> klobouk dolů, Shane Black si musel fetnout pořádně! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Scénaristický bůh Shane Black to vzal poprvé do rukou se vším všudy. A nevedl si vůbec zle. Velice obstojný přírustek do upadajícího žánru buddy komedií. Robert Downey Jr. i Val Kilmer jsou super a hláškují ostošest. Absurdní situace jako za starých dobrých časů Riggse a Murtaugha, sexy Michelle "nejsem jenom ta holka z M.I:3" Monaghan pasuje a...a vůbec. Podívejte se na to sami. Tímhle snad nepohrdne nikdo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Na festivalu v Cannes poctilo obecenstvo film potleskem ve stoje. (HellFire)
  • Gay Perry (Val Kilmer) je považovaný za prvú otvorene homosexuálnu postavu v jednej z hlavných úloh v akčnom filme z dielne Hollywoodu. (sackrebleu)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama