Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Politický thriller, který nahlíží do dravého a zkorumpovaného prostředí světového ropného průmyslu, se několika souběžnými dějovými liniemi snaží poukázat na důsledky honby za bohatstvím a mocí. Dostaneme se v něm jak do pracoven washingtonských makléřů, tak mezi muže, kteří dřou na ropných polích v Perském zálivu. Zápletka filmu se rozvíjí na pozadí snahy mladého, charismatického a reformního prince Nasira, představitele nejmenované země v Zálivu, který se snaží vyvázat z dlouhodobě nevýhodných smluv s americkými firmami a vládou, jež sledují jen své zájmy. Nasir, který se má stát dědicem trůnu, přiřkl práva na další těžbu zemního plynu, jež byla dosud v držení texaského energetického gigantu Connex, větší a výhodnější nabídce ze strany Číny. Tento krok je pro Connex a americké obchodní zájmy v této oblasti bolestivou ránou pod pás... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (307)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 3/10/// +dramaticky laděná hudba, závěr -jinak jedna dlouhá nuda a pruda/// Tak tohle je velice náročný snímek. Je to politický Thriller, kterýžto já jako žánr vůbec nevyhledávám. Tím hůř pro mě, protože když mě neosloví ani téma, tak je to úplně zbytečný film. Tenhle má naštěstí pár světlích momentů, chcete-li silných momentů a tak je i něčím zajímavý. Hlavně tedy závěr. A když to tak vezmu, tak dnes se točí filmy o všem možném, tak proč by se nenatočil film tohoto ražení. Jen říkám, není pro všechny, já dám osobně raději přednost nenáročné a zárověn nereálné akční podívané. Mimochodem George Clooney si fakt vybírá hrozné filmy, za to ho nemám rád./// Celkem 48%/// ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V smere permanentnej snahy aktívne zapajáť diváka do procesu sledovania úmyselne strohým štýlom podsúvaných údajov, mi Syriana prijde rovnako účinne faktografická ako Mametov Spartan. Dláždenie deja nie skrz charakterizáciu postáv a opisné polopatistické vysvetľovanie, ale takmer výlučne iba podstatnými faktami podtrhuje divákovu pozornosť (alebo naopak otupelosť). Škoda len, že tí "pri koryte" sa veselo smejú aj naďalej... . ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Samotný film, by byl maximálně za dvě hvězdičky, z jednoho prostého důvodu, často jsem se vůbec neorientoval o co jde nebo do konce o koho jde a to je ve filmu bohužel dost zásadní. Ovšem samotný obsah a námět filmu je doslova pětihvězdičková záležitost. Jinak já mít tatínka králem a on by se mě zeptal jako co ho mám rád, odpovím, že jako ropu . Zapoměl jsem dodat, že ten tatínek by byl americký prezident . ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání, 126 minut absolutní nudy. Stephen Gaghan natočil film pro intelektuály, ale pro normálního člověka jako já je tohle naprostá ukolébačka u které jsem se vůbec neorientoval. Žádné vtáhnutí do děje, emocionálně impotentní a jediné co aspoň trošku zachraňuje jsou dobře vybraní herci. Myšlenka jistě dobrá, ale to zpracování naprosto katastrofální, a tak si 1 hvězdičku zaslouží aspoň herecké obsazení… Možná bych film ocenil po více zhlédnutí, ale po první zkušenosti nemám sílu vidět podruhé... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak mě tento film nelákal, ale nakonec jsem se rozhodl, že se na něj podívám...už kvůli tomu že tam hraje G. Clooney. Jako politický thriller je to velice zdařilé a pro někoho kdo má rád film kde se jenom kecá je to jasná volba, ale já jsem se u toho nesnesitelně nudil. Ty tři hvězdičky dávám proto, že se ve filmu objevuje řada názorů na ropnou kampaň v Arábii od samotných pracujících a řekl bych, že i zdařile a občas se zde objeví pár silnějších scén. Jinak pro mě naprosto nezáživný film, ale přesto zajímavý a poučný svým způsobem. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Jedna z věcí, která Georgi Clooneymu (Bob Barnes) nejvíc vadila na tom, že byl při natáčení o cca čtrnáct kilo těžší, než obvykle, byla, že nemohl hrát svůj oblíbený basketbal. A jak tu váhu později shodil? "Nasadil jsem takovou novou, unikátní metodu, které se říká 'přestat žrát'." (NIRO)
  • Víc než v žebříčkách návštěvnosti se Syrianě dařilo získávat různá filmová ocenění. Ze Zlatých globů si sošku odnesl George Clooney a nominaci Alexandre Desplat za hudbu. Z dvou oscarových želízek proměnil opět tu svou hereckou Clooney a nominaci si odnesl Stephen Gaghan za scénář. (imro)

Související novinky

Clooneyho drogová střední

Clooneyho drogová střední

16.07.2014

Možná jste zaznamenali, že už má George Clooney dva Oscary. Prvního získal za vedlejší roli v Syrianě, druhého mu potom vynesla produkce Affleckova Arga. To původně čerpalo z populárního článku… (více)

Pitt a Washington v hvězdné superkriminálce?

Pitt a Washington v hvězdné superkriminálce?

25.08.2012

Mediální vody se začínají zahřívat, ba přímo vařit kolem nového filmu Stephena Gaghana (foto), tvůrce neprávem opomíjené Syriany. Kriminální thriller Candy Store, ke kterému si Gaghan napsal scénář a… (více)

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

12.11.2011

Znělo to zpočátku hodně nepravděpodobně, ale zdá se, že k tomu opravdu dojde: Will Smith a jeho potomek č. 1 si spolu zahrají v postapokalyptické sci-fi M. Night Shyamalana One Thousand A. E. Stopne… (více)

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

08.07.2009

Dvě postavy, které proslavil Harrison Ford (pravda, Jacka Ryana si ještě před ním zahrál Alec Baldwin, ale svou pravou tvář získal agent až s Fordem), se pravděpodobně vrátí na plátna kin. Klepy o… (více)

Reklama

Reklama