Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný dramatik Nicky je celoživotním oddaným fanouškem baseballového týmu Boston Red Sox. V den napjatě očekávané premiéry jeho poslední hry zároveň probíhá klíčové utkání finále Světové série, v němž mohou Red Sox, tým „tragických proher,“ dosáhnout historického triumfu. Zápas má v očích Nickyho zásadní, takřka katarktickou důležitost: může v krátké chvíli převrátit smysl celého jeho života, očistit jeho viny a možná i zachránit jeho rozpadající se manželství a rodinný život vůbec. Proto se nakonec Nicky rozhoduje dát přednost jeho sledování v hospodě před účastí na premiéře své nejlepší hry. Ta probíhá paralelně s baseballovým zápasem a i ona balancuje na tenké hranici mezi senzací a fiaskem. Všeobecnou nervozitu ohledně jejího přijetí ještě umocňuje přítomnost jízlivého divadelního kritika „fantóma Broadwaye,“ Stevena Schwimmera, rovněž nadšeného fanouška Red Sox. Nickyho zatrpklé očekávání prohry svého týmu i neúspěchu své hry, jeho strach z výhry, je však metaforou jeho celého postoje k životu, lidem a sobě samému. Dokáže Nicky najít odvahu k otevřenosti a přijímat nevypočitatelný a riskantní život jako „dobrý“ a lidi jako „důvěryhodné?“ (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Timy68 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden velkej omyl. Nudná komedie (komedie !?), do který vnesl světlo jeden jediný - RDj. (můj důvod projekce). Kromě něj to bylo nudný, nudný, nudný s příšerným obsazením, nevtipnýma NUDNÝMA příšerně ukecanejma scénama. Nuda. Hvězdička patří Robertu, kterej už doufám nikdy takhle vedle nešlápne. ()

Reklama

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Mňa teda tento film nejak extra nechytil a čudujem sa, že tu vôbec vidím štyri a dokonca päť hviezdičiek. Ja som už na konci prakticky zabudol o čom ten film bol. Kamera tomu veľmi neprilepšila, komorná atmosféra. Aspoň ten Keaton, Downey a Frasierová Lilith Bebe :) ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné to nebylo. Knihy Dona DeLillo jsou děsná snobárna - tady se ještě držel. A ta absurdní linka mi přišla místy celkem zábavná - obzvlášť scéna sledování zápasu v hospodě, ta byla vtipná. A taky dobré herecké výkony - teda až na Shalom Harlow: měla představovat talentovanou herečku, ovšem její vlastní výkon v této roli byl prachbídný.. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama