Reklama

Reklama

Vosa

(festivalový název)
  • Velká Británie Wasp
Krátkometrážní / Drama
Velká Británie, 2003, 24 min

Režie:

Andrea Arnold

Scénář:

Andrea Arnold

Kamera:

Robbie Ryan

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladé mamince (v podání Nathalie Pressové, známé například z filmu Moje léto lásky) se naskytne příležitost strávit večer s mužem, který byl její dětskou láskou a který se právě vrátil z armády (Danny Dyer). Své malé děti tím však vystavuje riziku. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

Mire 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin, i keď dosť krátky. Pokojne by som si takýto príbeh pozrel aj na dlhšej stopáži. Smutný pohľad na to, čo v tomto minifilme uvidíme, ale na druhej strane koľko je v Británii takýchto a podobných príbehov? A mám cítiť ľútosť k tej matke, ktorá si narobila toľko detí, že ich vie sotva uživiť a aj to len pravdepodobne zo sociálky? Neviem neviem. ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Žiju v jedné takové čtvrti. V jednom domě s takovými lidmi. Vídávám je ušmudlané všehodostatkem, bloumající Walesem s úsměvem na rtech a v kočárech. Jak připíjejí moři levnou whisky a bourbonem. Jak pravidelně, týden co týden, kotví vespolek ve fata morgáně, rozhazujíce do vzduchu benefity na bydlení a životy svých dětí. Nestrádají. Prostě se mají. -- Jedna taková vyretušovaná chudoba (The Wasp) pro mě nemá žihadlo. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrea Arnold .. Pěkný malý příběh svobodné matky. Andrea Arnold se na okraji britské společnosti s tíživým sociálním podtextwem pohybuje ráda a evidentně tématu rozumí a umí ho svým divákům poutavě představit. PS: Danny Dyer zde silnice brázdí v našem Formanu.. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Třiadvacetiletá Zoe (Natalie Press) má čtyři malé děti, a přesto by ráda byla svobodnou a nezávislou mladou ženou. Když potká Davea (Danny Dyer), starého přítele a lásku z minulých dob, doufá v krátký okamžik svobody. Zoe se setká Daveem v hospodě, před níž nechá hrát své dcerušky a chlapečka v kojeneckém věku. Děti si hrají do večerních hodin v blízkosti popelnic, kam se za sladkostmi slétají nenasytné vosy... Film byl úspěšným na edinburghském i stockholském festivalu a zaujal i za oceánem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Asi bych měl mít pro tu mladou paní pochopení, ale...ale nemám. Vybrala si svoji cestu- cestu matky. Pokud z ní uhne, jsou takhle malé děti v ohrožení života a ona potenciálně ještě ve větším průseru. Už teď je jako matka samoživitelka hned čtyř kousků v rozhodně nemalým, ale tahle její neblahá situace má jednoho jedinýho přímýho viníka- ji samotnou. Je nasnadě, z jakého patrně pocházela prostředí, jak kvalitní dostala doma školu, co si taky mohla v děství prožít, jak od toho mohla chtít utéct- za každou cenu a s každým, fabuluju, snažím se najít dobrý důvody, ale nakonec tady byla čtyřikrát ona se svým těhotenstvím a čtyřikrát s tím mohla něco udělat. Může mi jí být líto, ale nedojímá mě. A nemusí mi jí být líto. Má čtyři zdravé děti. Co by za to mraky lidí dalo. Tahle šlamastyka má x různých řešení, znám mnohem horší. ()

Galerie (2)

Související novinky

Andrea Arnold prozkoumává Ameriku

Andrea Arnold prozkoumává Ameriku

11.05.2014

Jméno Andrea Arnold není mezi širším publikum příliš známé, ale ve festivalových kruzích jde možná o nejuznávanější ženskou autorku současnosti. Držitelka Oscara za krátkometrážní film Vosa oslnila… (více)

Reklama

Reklama