Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Jak na věc" zní jako nějaká potrhlá americká komedie o puberťákovi, který se snaží si konečně "vrznout", ale opak je pravdou. About a boy je příjemná britská a především dospělá komedie s milým humorem v čele. Granta ráda nemám, mít nebudu a na jeho herecký um mám svůj názor, ale tady zase tolik na nervy nebrnkal. Nic převratného to ale není. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Nepřeslazená romantická komedie s překvapivě naprosto úžasným Hughem Grantem v hlavní roli. Angličani mají trošku jiný pohled na humor, který když se dělá dobře, funguje progresivněji než polopatické servírování legrace (i když jak na koho). Bratři Weitzové se do této polohy vpravili nadočekávání skvěle a vytvořili jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem za dlouhou dobu viděl. Herecký výraz Hugha Granta se v mých očích zlomil v "Bridget J. Diary" a tady pokračuje v ještě lepší formě. Pokud v tomhle vývoji bude pokračovat, máme se na co těšit :-) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne dosť veľké sklamanie. Márne som čakal, že to bude tak dobré ako Curtisovky. Málo emócií, málo romantiky, málo sentimentu, málo humoru, málo pohody, málo britskej atmosféry ... Hugha Granta mám rád, ale mal aj lepšie kúsky a About a Boy je dosť precenený film. Navyše všetky postavy mi boli nesympatické a neznášam Killing Me Soflty!!! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V akváriu, které má Will doma, plavou celý film sumečci žraločí, občas se objeví skalára. Zcela na konci, v záběru na spokojenou skupinu lidí skrz akvárium, v něm plavou parmičky barbus (zlatá barevná varianta) a červené platy. Dotyčné akvárium je jinak zajímavostí samo o sobě. Nepodařil se mi přesbě identifikovat svazek zelených rostlin, které tam Will má, ale upřímně nevěřím, že by se mu při takové výšce akvária a při tak malém množství rostlin dařilo udržovat ho dlouhodobě tak čisté a bez řas. Nikde není zmínka, že by používal na údržbu externí službu, nikde nehovoří: "Čistění akvária - pět jednotek." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre Hugha Granta celkom netypická romantická komédia, pretože všetko čo natočil, až na jednu výnimku a zhodou okolností je to aj jeho životný film - Horký mesiac (1992), je sladké ako kilo sušených ďatlí pomiešaných s práškovým cukrom. Toto nebolo tak sladké, ale o to viac to bolo pohodové a pozerateľné. Postrehol som aj náznak zaujímavých myšlienok a pekný odkaz na záver, takže u mňa spokojnosť. 75/100 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Byt Willa (Hugh Grant) se nachází v Londýně na 16-18 St James Walk. (sator)
  • Z literárnej predlohy Nicka Hornbyho sa iba vo Veľkej Británii predal viac než milión výtlačkov. Kniha je známa aj u nás pod názvom "Ako na vec". (ash99)
  • Marcus (Nicholas Hoult) na závěr filmu praví, že "žádný člověk není ostrov sám pro sebe", jak zpívá Jon Bon Jovi. Ve skutečnosti jde o úryvek z díla anglického renesančního básníka Johna Donneho, které napsal roku 1624. Báseň zní: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj : smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“ (sator)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama