Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn vztahovka (romantické je to jen trochu - ve finále - a není to ani žádná řachanda) s tradičně fajn Grantem který se tady přehrál z dosavadních rolí roztomile nesmělých romantiků do sexy hajzlíků, viz. Bridget Jones. Jeho sebestředný rentiér je docela zábavná postava a v době uvedení ještě nebylo poselství o nutnosti dospět tak zprofanované jako už o pár let později. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako mnohich, aj mna prekvapili bratia Weitzovi, ktori maju vo filmografii aj teenagersku prkotinu PRCI, PRCI, PRCICKY (1999), ze dokazali natocit takuto skvelu komediu, ale nie crazy komediu, skor nieco zo zivota, ale humornym sposobom a este k tomu je pod produkciou filmu podpisany aj Robert De Niro. Vzdy sa mi paci vo filmoch, ked si hlavny hrdina alebo hrdinovia nieco myslia a to, co si myslia, vypravaju nam divakom a da sa to zobrazit aj takymto humornym sposobom - poklona za scenar :-) Ked sa tak nad tym zamyslim, tak najrozumnejsi zo vsetkych postav vo filme bol prave ten najmladsi jedinec Marcus, ktory aj napriek tomu, ze bol sikanovany spoluziakmi, pretoze bol "zvlastny" mal asi najrozumnejsie zmyslanie o zivote - dokonca preco by mal kacky krmit omrvankami, ked moze do jazera hodit cely bochnik chleba, vsak tie kacky si s tym uz nejako poradia, akurat s nasledkami nepocital :-) No, veeelmi malinko chybalo k plnemu hodnoteniu, ale tak 90% tento film u mna ma. Skvela zabava na zlepsenie nalady... 13.08.2010 ________ Hugh Grant - (Will) +++ Nicholas Hoult - (Marcus) +++ Sharon Small - (Christine) +++ Toni Collette - (Fiona) +++ Rachel Weisz - (Rachel) +++ Augustus Prew - (Ali) +++ Produkcia: Robert De Niro, Eric Fellner +++ Hudba: Damon Gough +++ ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Tieto britské komédio-drámy mi sakramentsky dobre sedia. Dokonca by som povedal, že sympatizujem aj s výkonmi Hugha Granta, ktorý je ideálnym prostriedkom presne do tohto typu filmov. Britský humor celkovo má niečo do seba, a keď je urobený dobre je už vopred jasné, že vznikne utešený film. Oddych, vypnutie mozgu a dobrá nesilená zábava. Viac mi netreba. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po Fever Pitch a High Fidelity další skvělá adaptace knížky Nicka Hornbyho. Byť je tu ve středu zájmu malý chlapec, nejde o žádné sentimentální dílko. A vidět Hugh Granta jako playboye, místo jeho iritujících koktavých hrdinů, je také velice příjemné. Tak trochu jiná romantická komedie je zkrátka povedená, bratři Weitzové se dokonale přizpůsobili anglickému prostředí. (90 %) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Britské romantické komedie přelomu tisíciletí byly zajímavý úkaz - tak akorát správná dávka cynismu a antihrdinství aby se u nich bavili i lidé kteří obvykle z červené knihovny agresivně zvrací, ale přitom v jádru to srdíčko a romanci mají. A ve většině z nich se nějakým způsobem motal Hugh Grant. Proč má mezi nimi Jak na věc v některých kruzích téměř kultovní status příliš nechápu, Láska Nebeská je ještě o mnoho kvalitativních délek jinde, ale příjemně baví a rychle utíká, takže ani tady se Britové nemají za co stydět. 8/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Marcus (Nicholas Hoult) na závěr filmu praví, že "žádný člověk není ostrov sám pro sebe", jak zpívá Jon Bon Jovi. Ve skutečnosti jde o úryvek z díla anglického renesančního básníka Johna Donneho, které napsal roku 1624. Báseň zní: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj : smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“ (sator)
  • Hugh Grant a Nicholas Hoult sa počas nakrúcania spriatelili tak, že zostali v kontakte aj po jeho skončení. (Smok)
  • Když Marcus (Nicholas Hoult) zvoní na dům Willa (Hugh Grant), Will má puštěnou písničku, kterou pak následně dává schválně nahlas. Jedná se o „Zoo Station“ od U2. (SONY_)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama