Reklama

Reklama

Comic Relief: Doctor Who and the Curse of Fatal Death

všechny plakáty

Obsahy(1)

Doktor zkontaktuje Vládce, odpadlíka své prastaré rasy a svého úhlavního nepřítele, za účelem setkání se na neutrální planetě. Má totiž v plánu mu sdělit, že je již znaven z nekonečného zachraňování planet a ze vší krutosti, kterou pozoruje napříč svými cestami vesmírem. Jediné po čem teď opravdu touží, je usadit se a vést se svou novou společnicí klidný život. Démonický Vládce si však nenechá ujít byť jen jedinou příležitost, jak Doktora připravit o život, a proto se na smluvenou planetu vydává s předstihem, aby na něj nastražil lest... (Puddle)

(více)

Recenze (25)

Kexina 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti parodiím (a na tuhle jsem se těšila) ale parodie "vtipná a třeskutá" tak, že paroduje i samu sebe, je spíše než úsměvná, matoucí a nudná. Fatal Death obsahuje až protivně málo skutečně vtipných scén a dialogů, ale zato přímo přetéká zbytečnými bláboly (které by se snad daly zpočátku brát jako zesměšnění všech těch technoblábolů ve skutečném seriálu, ovšem bylo-li tohle cílem, pak nezbývá než dodat, že opakovaný vtip přestává být vtipem). Pro člověka neznalého seriálu je to naprostá ztráta času a i fanoušci DW se bez zhlédnutí této nevydařené parodie s klidem obejdou, aniž by byli o něco ochuzeni. Po prvotním přesvědčení, že dám "odpad" jsem se nakonec rozhodla pro jednu hvězdičku - za účast R. Atkinsona a Vysvětlím později. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Steven Moffat v době, kdy ještě možná ani netušil, že za pár let bude jedním z nejvýznamnějších show-runnerů DW, se utrhl ze řetězu a napsal scénář k týhle skvělé parodii, kde Doctora hraje Rowan "Mr. Bean" Atkinson, aby poté zregeneroval na Jima Broadbenta (já chci Jima jako Doctora!!) nebo na Hugha Granta. Ne, tohle je fakt neskutečná jízda, se skvělým Jonathanem Prycem jako Masterem (ten jeho maniakální "muhaha" smích :-o :-)), až je jednomu líto, že to trvá jen dvacet minut. A sonický šroubovák tu dostává zcela nový rozměr, když se z Pána času stane Paní času... :-)) ()

Reklama

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Smrtelně dobrá parodie, především kvůli Rowanu Atkinsonovi v jeho akční roli, rovněž Jonathan Pryce příjemně potěšil, druhá část s vtípky na regenerace mi přijde též dobrá. Bohužel, asi je vhodné před zhlédnutím se alespoň na nějakou tu epizodu podívat aneb I’ll explain later... 82% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutální parodie od Moffata, Atkinson byl parádní a i já bych si ho jako Doctora dokázal představit. Skvělé doctorské kulisy, skvělá titulková sekvence s Rowanovým obličejem a nejgeniálnější Vládce v podání Jonathana Pryce. Ohromně vtipný příběh - Vládce padá do žumpy a ztratí tím hodně moc let života, předpokládání předpokládání předpokládání (tahle geniální scéna se musí vidět), Dalekové a asi nejlepší závěr v historii Doctora ve své nejvíc sexy regeneraci. Potěšil i oba Grantové a Broadbent, škoda, že se neohřáli déle. 100%, vysvětlím vám to později. Je to prostě luxusní... a to prostředí bylo také velmi fajn. Vládce rulezz! ()

Elyon 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson jako Doktor ? I když tento díl byl natočen pro Comic relief, tak jsem si během sledování říkala, že Rowan Atkinson mohl být skvělá volba pro další díly Doktora a ne jen pro tuto parodii (divím se, že fanoušci pro to nic neudělali). Byl v té roli naprosto úžasný! Jediné co mě zamrzelo, byla Doktorova "smrt" a následná regenerace. Ale konec s Vládcem neměl chybu. ()

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl za účelem získání prostředků pro britskou charitativní organizaci Comic Relief. Každý, kdo se podílel na produkci, pracoval zadarmo. (Dreadd)
  • Ovládací panel Tardis není původní rekvizita britské BBC, byla vyrobena během natáčení fanouškovských videí o Doktorovi. (Dreadd)
  • Doktorovu spoločníčku Emmu stvárňuje Julia Sawalha. Jej obsadenie je pravdepodobne narážkou na fakt, že sa s ňou v druhej polovici 80. rokov pôvodne počítalo v roli Ace, spoločníčky siedmeho Doktora (Sylvester McCoy). Ace sa však nakoniec ušla Sophie Aldred. (Petike)

Reklama

Reklama