Reklama

Reklama

The Arctic Giant

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1942, 9 min

Režie:

Dave Fleischer

Hrají:

Joan Alexander, Jackson Beck (vypravěč), Bud Collyer

Obsahy(1)

Na Sibiři je nalezen zmzlý dinosaurus a následně je převezen do muzea v obří kře ledu. Brzy se ukáže, že dinosaurus není mrtvý, načež rozmrzne a vydá se ničit vše, co mu stojí v cestě. Jediná šance pro terorizované město je Superman. (jonyyy)

Recenze (13)

T2 

všechny recenze uživatele

Rýchlejší než guľka, než lokomotíva, jedným skokom preskočí mrakodrap, ... no prichádza predsa Superman. Stará dobrá klasika. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

To samé jako Sopka a všechny ostatní, stereotypní příběhy Supermana, ovšem zastavení arktickému obra pomocí závěsného lana z mostu, to je prostě moc. Hlavně, že ten most furt stál a to samé, kdo dá telefonní budku do muzea k arktickému obrovy? ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Jako malý chlapec ;o) jsem měl slabost pro Supermana a další hrdiny bez bázně a hany. ;o) A tento v animované podobě by se mi moc líbil. A líbí se mi i teď. Dobře zvládnutá epizoda, ve které je na Sibiři objeven Tyrannosaurus a následně ve velké ledové kře převezen do muzea, mezi lidi... Děj předvídatelný jako hlasování komunistických poslanců, ale přesto: pěkně se na to kouká. Na tehdejší dobu excelentní kresba a animace; do toho dobová hudba, která každým svým tónem oslavuje svého hrdinu, který se bije za pravdu a spravedlnost. ;o) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Superman amerického režiséra Dave Fleischera bol proste super. Výborné spracovanie osvedčenej, supermanskej témy. Príbehy majú dobrú atmosféru, zaujímavý scenár a vynikajúce, farebné animácie. Tak je tomu aj v tejto časti. Superman sa tu musí vysporiadať s oživlou prehistorickou príšerou, ktorá začala vyčínať v Metropolise. Musí spacifikovať "Arktického obra". **** ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tak beze srandy, tenhle animovaný kraťas mně přišel lepší než všechny monster filmy s Godzillou nebo jejími přicmrdávači. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Supermanská jednohubka, ve které se "Pláštěnka" snaží ochránit město a ženu svých snů před přerostlým ještěrem, který rád ničí vše, na co přijde. Musím podotknout, že vzhled monstra měl blíž spíše k nějaké Pre-Godzille než k Tyrannosaurovi, a vážně jsem nechápal přihlouplé jednání Lois Lanové, ale budiž. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, proti Supermanovi sa postavil iný kanec a ten už ale vie, ako zničiť pol krajiny. Godzilla nebola zrejme prvý nadrozmerný dinosaurus, ktorý potreboval do držky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Roztomilá animace a klasický superman. Tentokrát je příběh ucelený, zábavný a krásně naivní(né hloupý)=Z Fleischerových supermanů je tohle jeden z těch lepších. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Kam se se*e Godzilla. V deviti minutach reziser rozbali uzasne naivni, ale krasne nostalgicky a zaroven velmi napinavy pribeh, kterak Superman jestera zkrotil. Zvlast se mi libila pasaz, kdy jester znici most, ten spadne dolu temer do reky, ale auta proste zustanou stat a cekaji dokud most Superman nenarovna, aby mohla dal nerusene odjet dal :-) Jednoduse genialni, genialne jednoduche. ()

Reklama

Reklama