Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff Marx má předurčeno stát se lékařem, je to rodinná tradice, ale on sám nikdy nepřemýšlel, čím by chtěl být. Problém nastane v okamžiku, kdy se nedostane na žádnou známou lékařskou fakultu v Americe. Otec však najde Maderovu lékařskou fakultu ve Valencii, kde Jeffa přijmou. Jeff tedy odcestuje studovat, ale na fakultě se nestačí divit. Studenti na ubytovně žijí v hrozných podmínkách, studium se určuje podle rozmarů ředitele Madery a pro učení anatomie je k dispozici jen jedno, již značně opotřebované tělo... Maderův zástupce Goméz vymyslí pro školu reklamu a vyveze studenty do městečka, kde ještě nikdy doktora neviděli. Studenti jsou sice nadšení, že se mohou učit v terénu, ale jejich nadšení opadne, jakmile zjistí, že s sebou nemají žádné léky a nemohou chudým lidem pomoci. Američtí studenti Carlos, Denis Gladstone, Cookie, Liz a Jeff se shodnou, že lidé v městečku potřebují pomoc. Rozjedou se tam i s léky, které získali díky ukradeným receptům z univerzity. Liz v Jeffovi probudí zájem o medicínu, začne ho bavit práce lékaře i studium, a vše by pokračovalo dál, kdyby se do Liz nezamiloval ředitel Madera... Ředitel Madera si usmyslí, že se s Liz ožení. Ale když ji pak uvidí s Jeffem, rozhodne se zničit všechny americké studenty. Jelikož inventura ukázala, že studenti univerzitu kvůli falešným receptům okrádali, má Madera záminku k tomu, aby všechny vyhodil. Studenti jsou s vyhazovem smíření, ale nechtějí se smířit s tím, že by už nikdo nepomáhal chudým lidem v nedalekém městečku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná (i když předvídatelná) komedie s poněkud patetickým koncem. Guttenberg je opravdu sympaťák a jednotlivé gagy velmi dobře fungují. Pochvalu si zaslouží velmi dobrý český dabing. ***1/2 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kaslická 80's záležitost v duchu všech těch policejních, lékařskejch, lyžařskejch a dalších akademií. Navíc v tom hraje i několik rychlokvašek z tohoto období. Sice nic originálního, ale mě to docela bavilo. Akorát mi přišlo, že se film spíš tak rozpadá na jednotlivý scénky. 65% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Z policejní akademie na medinu? No, želbohu však na komedii poněkud rozporuplně, nevtipně a rozpačitě... A co na to páni Mexikáni? ;o] - - - - - (Poprvé viděno 9.2.2012 na >tévé medykůl< , hodnocení 108., komentář zde jako osmý - 9.2.2012) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velká blbost s hrozně nevěrohodným námětem. Vznikla prakticky ve stejné době, jako dvojka Policejní akademie a Steve Guttenberg tam těží ze stejných metod - psí oči, rozvážné ztřeštěnosti a smysl pro krásné ženy. Alana Arkina jsem nikdy moc neznal, identifikovat ho dovedu až od návratu bardů s Al Pacinem, takže si logicky ani nemůže být podobný. Český dabing se mi ale nelíbil, zejména Pavel Trávníček byl tentokrát příliš jedovatý. Informace pro dabingforum: V českém znění: Michal Dlouhý, Pavel Trávníček, Jiří Prager, Jitka Ježková, Radek Hope, David Novotný, Jitka Moučková, Jaromír Meduna, Jana Altmanová, Oldřich Vlach, Eva Jiroušková, René Slováčková, Dalimil Klapka, Jana Páleníčková, Tereza Chudobová, Marek Libert, Martin Sobotka, Bohdan Tůma, Filip Švarc, Bohuslav Kalva, Luděk Čtvrtlík, Roman Hájek, Antonín Navrátil, Anna Suchánková, Pavel Kříž. Překlad: Tomáš Studený Zvuk: Petr Kořínek Produkce: Ivana Prejdová, Miroslav Vitvar Dialogy a režie českého znění: JIří Kodeš Českou verzi pořadu pro CET 21 spol. s r. o. v roce 2003 vyrobila Česká produkční 2000 a.s. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama