Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování slavného vědeckofantastického filmu Rona Howarda. V jeho závěru odlétly tři desítky starých lidí s mimozemšťany na jejich vzdálenou planetu, kde už dávno neznají války, nemoci ani stáří. V úvodu tohoto pokračování, natočeného o čtyři roky později, tedy v roce 1989, se šest z nich vrací zpět na Zemi. Doprovázejí své mimozemské přátele při jejich novém pokusu vyzvednout ze dna moře zámotky s jejich druhy. Během původně plánované krátké návštěvy však někteří z důchodců začínají uvažovat o rozhodnutí na Zemi zůstat. Navíc se armádě podaří zajmout jednoho z mimozemšťanů a podrobit ho nelítostnému a krutému výzkumu. Je na Jackovi, který se opět setkává se svou mimozemskou milou, aby se uvězněného mimozemšťana pokusil zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

otík 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinové prvního příběhu se vrací zpět na zem, aby vyzvedli zbylé kokony s marťany. Jenže jednoho vyzvednou vědci a začnou jej zkoumat. Zbývá málo času na záchranu. Přesto se během záchranné akce najde čas na budování vztahů mezi mladými i starými a také na uvažování o tom, zda žít věčně mimo Zemi nebo zůstat doma a v klidu zemřít. Jsou zde ale rozehrány i vážnější témata, jako je ztráta nebo záchrana blízké osoby. Ve filmu zazní mnoho mouder, zvláště když hlavními hrdiny jsou starší lidé plní životních zkušeností. Na rozdíl od jedničky sice filmu chybí napětí i více akce, naopak je zde více kladen důraz na mezilidské vztahy, a protože film hlásá pozitivní myšlenky zaobalené ve slušně plynoucím příběhu, zaslouží si podobné ocenění jako jeho předchůdce. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

No i pres otevreny konec jsem rad, ze nikoho nenapadlo natocit trojku, ono by to asi ani dost dobre neslo, kdyz jim do 2 let od konce druheho dilu pomrela polovina castingu a hercu. Nicmene, Zamotek 2 krome opravdu prisernych a jeste horsich efektu nez v jednicce neprinese nic noveho. Opravdu jednoduchy a hloupy scenar vytazenej z paty jak ten nejzelenejsi henar. Mahoni mi zde nejak moc nesedi,asi proto ze ho mam uz dozivotne spojenyho s Policejni akademii. Bida bida... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po několika letech se skupina staříků vrací na Zemi se skupinou mimozemšťanů, kteří si přijeli pro zbytek svých kolegů. Opět se setkávají se starými přáteli i se svými rodinami, a zjišťují - že ač ve vesmíru nejsou žádné nemoci ani zlo, přece jen má život na Zemi své kouzlo. Navíc musí všichni zapojit své síly, aby dokázali osvobodit jednoho z mimozemských návštěvníků, který je zajat a zkoumán v armádním zařízení... Jednička je pro mně takovým etalonem sci-fi komedií z konce minulého století (ruku v ruce s E.T., číslem 5 a dalšími). Filmem - který i přes několikeré shlédnutí nikdy nezklame. Nezkoumáte, jestli je něco takového možné či nikoliv, prostě se jen bavíte. Druhé pokračování - jak už to bývá údělem pokračování - je už o řád slabší. Asi jako když si podruhé vylouhujete sáček čaje - ona chuť tam stále je, ale už je někde v pozadí, a v popředí zůstává jen čistá voda. Stejně tak ve filmu - pár vcelku dobrých scén je doplněno nudným balastem, u kterého máte co dělat, abyste nezadřímli... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po diváckém úspěchu filmu Zámotek z roku 1985 se opět projevila neměnná filmová zákonitost a vzniklo pokračování. Bylo to takové milé posezení se starými přáteli, se kterými jsem se mnoho let neviděl a společně jsme si zavzpomínali na mládí. Vzpomínky jsou fajn, jen to už není úplně ono. U kormidla stál místo Rona Howarda někdo jiný a asi se to projevilo. Na sci-fi komedii byl námět přitažený za vlasy jen mírně a obsazení bylo takřka totožné s prvním dílem, což je rozhodně plus. Jen už to nemělo tu absolutní pohodovou bezstarostnost a závěr mě spíše rozladil. Možný spoiler… Vždycky mně bylo líto, že hlavnímu hrdinovi jeho mimozemská láska nakonec uletěla. :-( Nezachránila to ani náhrada v podobě sympatické Courteney Cox. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové klasické pokračování. Na jednu stranu máte radost, že se postavy, které jste si mohly oblíbit, vracejí, ale na druhou stranu si uvědomujete, že už toho ve skutečnosti nemají co říct a jediné, co by mohlo zaujmout, bude jejich smrt, nebo něco podobně nostalgického. A přesně takový je tenhle druhý díl. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama