Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt Peter Mitchell, karikaturista Michael Kellam a herec Jack Holden společně obývají luxusní newyorský byt a spokojeně si užívají života svobodných mládenců, plného zábavy a známostí s pohlednými dívkami. Ten však jednoho dne nečekaně naruší šokující objev na prahu jejich bytu. Před dveře totiž někdo doručil skutečné, živé, a jak se zdá, tak v tu chvíli také nevratné nemluvně. V přiloženém dopise prosí nějaká Sylvie Jacka, se kterým prožila při natáčení jednoho filmu krátkou milostnou pletku, aby se postaral o jejich malou dcerku Marii. Protože je Jack zrovna mimo město, natáčí totiž v Turecku další levný film, musí se o dítě zatím postarat Peter a Michael, i když ani jeden z nich nemá s dětmi a péčí o miminka žádné zkušenosti. Zpočátku je miminko přivádí k zoufalství, protože jim "mateřské" povinnosti zabírají veškerý čas a značně nabourávají dosavadní zaběhnutý způsob života, plný radovánek, vlastních více či méně úspěšných kariér a večírků s přáteli. Jenže postupně si na malou Marii začínají zvykat, jejich život najednou dostává hlubší smysl, a když se pro ni Sylvie jednoho dne vrátí, zjistí, že jejich životy jsou bez ní podivně prázdné a neuspokojivé. Rozhodnou se tedy pro poněkud neobvyklé řešení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mojí drahé mamince se víc líbil francouzský originál, bohužel byla u nás doma v totální názorové menšině. Možná proto se naši rozvedli:)). Dobře, to byl špatný vtip a navíc nikoho nezajímal...Což je přesně můj vztah k francouzské verzi - hlavní hrdinové nesympatičtí, gagy o ničem, prostě nic moc. Zato pánové Selleck, Danson a Guttenberg, to je klasa, v jejich podání to má šmrnc, prostě jde o o několik tříd lepší film. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejúspěšnější film v USA za rok 1987... inu američani mají zvláštní vkus, čekal bych větší hitovku. Je fakt, že tři muži jsou jako komedie v podstatě dokonalí a ať si říká kdo chce co chce lepší než originál - Selleck, Guttenberg a Danson jsou parádně sehraní a lepší než jejich francouzské protějšky. Dlouhá léta mi vadilo, že film dělá z chlapů úplný debily, kteří nejsou schopni ani o pitomý mimino se postarat... tváří v tvář skutečnému dvouhodinovému! hlídání jednoho mimina se náhle tato nereálná komedie proměnila v mých očích na realistické drama :-)) Takže jo v podstatě výborný film, jen tu honičku s těmi mafiány si mohli tvůrci odpustit. ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Původní francouzskou verzi si už moc nepamatuji teda spíše vůbec, ale musím říct, že tady se amíkům remake povedl. S odstupem času jsem to viděl znovu možná už po xté a teď když jsem sám otcem jsem ve filmu viděl i něco navíc než před pár lety. Herci jsou v pohodě a v rolích jsou skvěle obsazeni. Nenáročný film na odpočinek, který svým sympatickým obsazením pobaví a v žádném případě neurazí… ()

fleker 

všechny recenze uživatele

něco z historie a fiziologie... nemluvňata jsou zvláštní skupinou dvounožců, chovají se naprosto instiktivně, seró a chčijó random, kdykoli se zachce (nebo zasre), jsou prakticky nezranitelný, třeba vezmete nemluvně cihlou pohlavě, nebo ani nemusíte , hodíte ho do vody a vono samo vyplave, voni maj tu velkou vošklivou hlavu, která funguje jako bóje neboco, každopádně utopit se nedaj, proto je tak často vidáme v kontejnerech a ne třeba...v labi, žejo..jsou jako to nerozbitný auto, co se vždycky vrátí zpátky na kola, kolikrat třeba spadlo novorozene z balkonu a nic semu nestalo.. lepšíma výsledkama uz se muzou chlubit akorat opilci. malý děcka se taky casto objevujou v tech krimiseriallech, kde jedno malé dítě udusí svýho mladšího brášku polštářem, protože instinktivně cejtí, že už je rodiče nemaj rádi (i když se mu to moc a moc snažej vyvrátit).. a aniž to vlastně starší potomek tuší, reaguje v tomto případě naprosto logicky...totiž, koupíte-li si vysavač, a funguje, přece si měsíc nato nepudete koupit další jenom proto že má jiný držadlo...tím chci říct... proč by si táta s mámou pořizovali druhý dítě, kdyby s tím prvním byli spokojený...tak, a pro dnešek je toho zkoumání dětských duší až dost....a pokud by vás to náhodou zajímalo, tak ne, nemám mladšího sourozence, já už se totiž poved ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

To by nebylo, aby po úspěšném francouzském komediálním snímku okamžitě nevznikl jeho americký remake. A stačily na to pouhé dva roky. Kromě toho, že byl příběh tentokrát zaměřen na amerického diváka, byl celý děj naprosto okopírován, což zase nebývalo tak časté (Bezva finta vs. Rychlá změna), a tak v podstatě vyslovuje vše již jednou vyřčené. Pravda, některé scény jsou pozměněné, jako třeba ta s policistou na ulici po předání dítěte dvěma pánům přicházejících si pro balíček, ale komu to vadí, že? A že se tím naprosto vytratil původní situační humor, je už pasé pro mnohé úplně. Zrovna tady tu k pobavení prostě není naprosto nic. Na konci ani projevené mužské city k dítěti nefungují jak by měly. Změna je i u otce. Ve francouzském originále pilot, tady herec. Nic naplat, i když je atmosféra remakeu stejná, originál je stále prostě originál, i když i tento snímek má své přednosti. Každopádně pro diváka neznalého originálu zcela výborný film a to hlavně pro ženy, protože nikoho jiného tak nepobaví muži starající se o batole. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Film začína veľkou párty v byte hlavných hrdinov, kde sa objaví až sto herečiek. Na kasting ich dorazilo 5000, vraj bol hlavný ťahák Selleck (Peter Mitchell), ktorý ale v tej dobe nanešťastie točil niekde inde. Zato s ním vybraná stovka strávila na natáčaní tejto sekvencie štyri dni. (Raccoon.city)
  • Tom Selleck (Peter Mitchell) bol vraj ohromne nervózny vždy, keď sa mu dostalo dieťa do rúk. Neustále sa vypytoval matky dvojičiek predstavujúcich Marry, či to robí správne. (Raccoon.city)
  • Jedna městská legenda tvrdí, že se má ve filmu objevit duch chlapce, který byl v bytě zastřelen před natáčením snímku, a sice ve scéně, kdy Jackova matka přijde navštívit Mary. Legenda není pravdivá, interiéry byly všechny natáčeny ve studiu. Ve skutečnosti jde o stín rekvisity, kterou tam zapomněli členové štábu. V jiné scéně se má na okně objevit odlesk brokovnice, kterou byl chlapec zabit. (gjjm)

Reklama

Reklama