Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O Halloweenu v roce 1939 se konal v hotelu Hollywood Tower večírek. Měla se ho účastnit i dětská filmová hvězda Sally s doprovodem, slečnou Patridgeovou, hercem Gilbertem Londonem a zpěvačkou Carolyn Crossonovou. Když vyjeli výtahem do nejvyššího patra, došlo k výpadku proudu, výtah se zastavil a všechny osoby zmizely. Po šedesáti letech přijde za novinářem Buzzem Crockerem, který se zajímá o nadpřirozené jevy, Abigail Gregoirová a má pro něj námět. Připomíná mu události z hotelu Hollywood Tower. Buzz se začne o případ zajímat. Hotel je teď zchátralý a říká se, že v něm straší. O případ se zajímá i Buzzova kolegyně Gill. Zjistí, že Abigail utekla ze sanatoria pro duševně choré a je sestrou zmizelé Sally. S případem má společného víc, než se předpokládalo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Horror žiadnom prípade, potom aj Jumanji je horor a to fakt v niektorých momentoch malo slušnú atmosféru, ale tento film je len milou rodinnou veselohrou. Kde ťahačom je ako všade sympatická Kirsten a totálnym smrtožrutom filmu zas Steve. Jeho herectvo sa dalo pretrpieť v policajnej akadémii, tam sa aspoň tie jeho ksichty do toho vtipného sveta hodili, ale tu vyzneli trápne. A práve niekde v tomto období jeho kariéra išla dole vodou a už ani tu nebol ťahúňom filmu i keď sa to na začiatku mohlo zdať.  Šesťročný by hádam boli z tohto filmu vyjuchaný, ale ostatní určite nie. A aj trikovo je veľmi slabý a po príbehovej stránke chce byť až moc vtipný, ale ani to málo mu nevychádza. Strašná slabota. Čakal som, že to bude rodinný horor, ale takúto blamáž som nečakal. Za slušne hrajúcu Kirsten dávam aspoň slabú 2*, inak by to bolo ešte o 1* menej. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Věž hrůzy viděl asi někdy kolem roku 1999, tedy ještě jako malý a musím říct, že se mi tehdy film zřejmě musel líbit, a to velmi, poněvadž jsem si jej pamatoval (alespoň střípkovitě) dodnes. Vzpomínal jsem si dobře na hotel, duchy a výtah. Mnohdy jsem také přemítal jak se ten film vlastně jmenoval, protože jsem ho od té doby už neviděl. A dnes, zásluhou náhody, jsem jej viděl znovu... A jak to dopadlo? Líbí se mi pořád. Je to takový mystický scifi thriller s hororovými prvky pro celou rodinu - tady se nemusíte bát nepřístupnosti mladistvým, vlastně se zde nemusíte bát ani čehokoliv jiného. 70% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě tři hvězdy jen za Stevea Guttenberga. Ani by mi tak nevadilo, že je to televizní až na půdu včetně triků, ale navíc je to od začátku tak průhledné, aý mě to nebavilo si odškrtávat jednotlivé položky, které nutně musely nastat, včetně závěrečného polibku (přitom se nabízela možnost, že by chodil s duchem, to by se mi líbilo jako fajn změna). A nevím, kdo dělal casting, ale holky jsou tady extrémně tuctové, včetně Kirsten Dunst i zpěvačky Poulet... A ostatní jsou jen do počtu, a i když bych třeba čekal víc od vychovatelky nebo toho recepčního, nemají chudáci co hrát. Celé to chtělo propracovanější scénář, nějakou nosnější linku, než tu hned odhadnutelnou, a taky zajímavější herce s víc prostorem. A vlastně ani ten swing není pořádně využitý. Tomuhle se říká - žel - promarněná příležitost. Jo, a to nepočítám všechny ty nelogičnosti, jakože Sally se změní v dušičku dvakrát (jednou s rodiči, podruhé se sestrou), nebo že absolutně nechápu, co neteř nutilo do toho výtahu vlézt, když nemusela. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Obrovský překvapení, tahle mysteriózní duchařina od Walt Disney Television. Příjemná feel-good oddechovka pro celou rodinu, která má skvělý obsazení a skvostně napsaný postavy, kdy nevíte kteroužto máte mít radši, jací jsou to sympaťáci. Díky přesný režii a výbornýmu scénáři film krásně odsýpá, hrdinům držíte palce a prožijete si s nima jejich příběhy, protože vám na nich záleží. Jsou lidští, dělají chyby a špatná rozhodnutí, která se pak snaží napravit.  To všechno odlehčený humorem, kterej se mně přesně trefil do noty, a třeba takovej Michael McShane si zahláškoval jak o život. Chtěl jsem dát silný čtyři hvězdičky, ale pak jsem si uvědomil, že filmu nemám co vyčíst a tlemím se ještě po konci titulků, takže plná palba. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Postava Sally Shine byla inspirována herečkou Shirley Temple, která také byla známou dětskou hvězdou. (..Lucas..)

Reklama

Reklama