Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

emma53 

všechny recenze uživatele

Něco uvnitř mi říká, že to zase tak velká pecka nebyla, pouze úsměvný film z osmdesátek, kdy bylo možná daleko víc lepších filmů. Ale hrál tam můj Tom Hanks a nad tím se nedá jen tak mávnout rukou. Je to klasika, kde se ale najde pár opravdu vtipných momentů a když si k tomu dáte kafčo nebo vínko a zahučíte do křesílka, tak vám Walter s Aničkou zpříjemní těch devadesát minut a na konci bych se k nim přidala, ale proč, to vám nikdo nepoví ani kvítek medový....... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

,,Miláčik, sľúb mi, že sa nebudeš hnevať. Spala som s ním." ,,Ty fľandra!"..... ,,Ty bastard!" Komédia s vtedy ešte začínajúcim Tomom Hanksom, ktorá je zatratene skvelá. Môže vôbec z dielne Spielberga vzísť niečo zlé? Jednotlivé scény sú tak šialené a vtipné, že som neverila vlastným očiam, už dlho som nemala z nejakej americkej komédie taký dobrý pocit. Škoda však, že to nesplnilo očakávania našich intelektuálov :) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že tohle byla velmi originální komedie, u které jsem se nesčetněkrát zasmál a velmi mne tahle komedie pobavila. A to ani ne snad díky svému námětu. Přece jen, námět je velmi triviální. Mladí snoubenci koupí dům, který se jim rozpadá pod rukama. Naprosto triviální zápletka. Ovšem bylo to natolik vtipně podáno, že jsem se naprosto bavil a byl jsem nadšený. Úžasné bylo, jak Toma Hankse téměř "spolkl koberec" či jak spadl krb a ze sutin vylezl mýval. Takové a mnohé další scénky udělaly z průměrného námětu nadprůměrně vtipné představení. Prostě zábavný film, který je určitě kvalitním výběrem pro chvíle odpočinku a relaxace. Já jsem spokojený a dávám čtyři hvězdičky. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, přesto výborná komedie plná skvělých gagů, ve kterých exceluje nejen starý dům a Tom Hanks, ale také třeba Alexander Godunov ve vedlejší roli Maxe. Film, který se v našem videu ocitá až podezřele často. Není divu. Scény jako je Hanksova cesta pro vodu nebo rozhovor na téma "spala jsi s ním?" patří k těm, které prostě musí člověk vidět znovu. A znovu. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Shelley Long táhnou tuto příjemnou osmdesátkovou komedii svými přesvědčivými a oddanými výkony, které nezkazí žádnou srandu, které tento film nabízí hodně a povede se mu vykouzlit hodně smíchu. Na film jsem náhodou narazil v televizi a po pár minutách mi došlo, že koukám na zapadlý komediální klenot, který jsem nedokázal a ani nechtěl přepnout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)
  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)
  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama