Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

micky99 

všechny recenze uživatele

Úžasná komédia s ešte úžasnejším Hanksom. Jeho komediálne vlohy sa v tomto filme prejavujú skutočne úžasne. Miestami psychicky na dne ( pád vane ), miestami s anglickým kľudom ( pád komína ) brané situácie, robia s tejto komédie úžasnú podívanú. U mňa skvelé. P.S.: „ Kedy to bude hotové?“ - „ Za tri týždne.“ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle druh „budovatelských“ filmů mám moc ráda. Koupit starý dům, to je jen pro otrlé a každá rekonstrukce přináší vždycky spoustu nepředvídatelných překvapení a nezapomenutelných zážitků. A řemeslníci? Všude stejný. „Když si přišli pro peníze to ještě neznamená, že přijdou pracovat.“ A úředníci? Taky. „Stojím na hromadě sutin a nemám povolení abych se jí zbavil“. A manželství? To se taky pěkně zatřese v základech. „Zabalím ti věci aby ses večer nemusela vracet a zbytek ti pošlu. – Myslíš, že se odstěhuju? - Najít postel ti nedělá problémy. - Nechápu jak si došel k tomu, že mě vyhodíš z mého vlastního domu. Sám poletíš abys věděl.“ Báječné, na tenhle film se dá dívat při každé repríze. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To ještě byla doba, kdy Tom Hanks byl pouze vycházející hvězda. Ovšem Dům za všechny peníze je vynikající komedie, která samozřejmě nejvíc funguje ve chvíli, kdy se Water Fielding a Anna Crowley přestěhují do rozpadajícího se domu. Padá prakticky všechno. A tím komediálnější jsou situace, čím normálnější T. Hanks a  Shelley Long působí. Tím víc je totiž divák schopen se s nimi ztotožnit, protože to nejsou žádní zbohatlíci, makléři nebo hrdinové odtrženi od reality běžného konzumenta filmu. Já se skvěle bavil a řada scén je skvěle poskládaných i trikově dobře vypadajících. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s vynikajícím Tomem Hanksem a Shelley Longovou, mezi kterýma to opravdu jiskří. Při filmu sem řval smíchy a když se propadla vana, musel sem rychle letět na záchod, protože jinak bych to asi pustil smíchy do kalhot. Škoda, že film ke konci zvolní tempo, ale dodnes patří mezi moje nejoblíbenější. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tuto crazy komediu som videl prvykrat asi pred 12-timi rokmi a uz vtedy som si ju nahral na VHS. Nikdy by mi nenapadlo, ze sa mi o 12 rokov neskor bude pacit este viac, ako vtedy a ze sa budem smiat cely film od zaciatku do konca a ze pri pretacani filmu na zaciatok, nech som ho stopol v akejkolvek minute, som musel opät vybuchnut smiechom. Mozno pre mnohych je daleko lepsie nieco od Monty Pythonovcov, ako tato komedia, pod ktorou je ako producent podpisany aj Steven Spielberg, avsak pre mna je to jedna z najlepsich komedii, aku som kedy videl. Musim pochvalit aj kvalitny slovensky dabing, pretoze ked som neskor tuto komediu videl v nemcine, zdaleka nedosiahol kvalit nasho dabingu. Predsa len prave na vybusnych emociach Toma Hanksa a Shelley Long visel cely film a Nemci skor pokazili to, co malo byt humorne. Dufam, ze to z ceskym dabingom nedopadlo podobne, pretoze ho mam daleko radsej, ako slovensky... 10.10.2009 _______ Tom Hanks - (Walter Fielding) +++ Shelley Long - (Anna Crowley Beissart) +++ Alexander Godunov - (Max Beissart / dirigent) +++ Maureen Stapleton - (Estelle) +++ Philip Bosco - (Curly) +++ Billy Lombardo - (Benny) +++ Josh Mostel - (Jack Schnittman) +++ John Van Dreelen - (Carlos) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ Hudba: Michel Colombier +++ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)
  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)
  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)

Reklama

Reklama