Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná komedie, která sice moc nenadchne, ale ani nenaštve. Přeci jen je to jeden z prvních filmů Toma Hankse, který je i zde fantastický. Je to typická lepší americká "blbost":-), která určitě patří k těm lepším horším filmům. Mě se to, ale v celku velmi líbilo. Docela jsem se pobavil, a chvílemi jsem se málem rozplakal:-). Shelley Long i ostatní herci předvedli standardní výkony, scénář na první pohled možná nestojí za moc, ale postupně vás začne bavit. Gordon Willis se postaral o hezkou kameru a Michel Colombier, kterého mám rád především díky Lovci hlav s Belmondem, kde byla jeho hudba unikátní. Jinak dobrý film. Nejlepší scény jsou asi první opravy v domě a poté celková rekonstrukce, tam se člověk nasměje. Hezký film, který nepřekvapí ani neurazí. U mě hezké čtyři hvězdičky. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Dodneška si pamatuju scénu s propadlou vanou a Hanksem propadajícím čirému psychickému zhroucení. Druhé zhlédnutí po dlouhých letech mě utvrdilo v tom, že Shelley Longová byla opravdu rozkošná a Hanks to uměl ve vtipné poloze rozbalit naplno. Trošku škoda, že tuhle polohu pzději vesměs opustil, a tak tím spíš je radost pohlédnout na těch pár klenotů, které zejména v 80. letech vznikly (vedle tohoto filmu zejména Velký, Turner a Hooch a vlastně i ten Žbluňk!). ()

Reklama

psajko 

všechny recenze uživatele

Kdo by netoužil mít vlastní dům? Jenže s koupí vysněného domu to není jednoduché. Proto by tento film měl být takovým návodem pro všechny, co si takový domeček chtějí koupit. Zábavná komedie aneb„co všechno musím opravit, abych mohl bydlet“. Tom Hanks nezklamal, a už v této době byl vynikajícím hercem (např. scéna s propadnutou vanou). Ke konci už to není zábavná komedie, ale romantická komedie – i tak je to průměrná až nadprůměrná komedie. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně jsem se při sledování nepopadal za břicho, netekly mi slzy od smíchu a ani mě nebolela bránice. Je zde sice pár komických scén, ale nic extra. Mladý Tom Hanks je perfektní, stejně jako stavba domu. To, co mě ale nejvíce zaskočilo a naprosto vyvedlo z míry bylo to, jak ta pipina podvedla svýho přítele a snažila se všechno shodit na něj. Pak to tak nemá vypadat v reálu, že se ženský snažej ochočit si chlapa a udělat z něj poslušnýho čokla. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tuto crazy komediu som videl prvykrat asi pred 12-timi rokmi a uz vtedy som si ju nahral na VHS. Nikdy by mi nenapadlo, ze sa mi o 12 rokov neskor bude pacit este viac, ako vtedy a ze sa budem smiat cely film od zaciatku do konca a ze pri pretacani filmu na zaciatok, nech som ho stopol v akejkolvek minute, som musel opät vybuchnut smiechom. Mozno pre mnohych je daleko lepsie nieco od Monty Pythonovcov, ako tato komedia, pod ktorou je ako producent podpisany aj Steven Spielberg, avsak pre mna je to jedna z najlepsich komedii, aku som kedy videl. Musim pochvalit aj kvalitny slovensky dabing, pretoze ked som neskor tuto komediu videl v nemcine, zdaleka nedosiahol kvalit nasho dabingu. Predsa len prave na vybusnych emociach Toma Hanksa a Shelley Long visel cely film a Nemci skor pokazili to, co malo byt humorne. Dufam, ze to z ceskym dabingom nedopadlo podobne, pretoze ho mam daleko radsej, ako slovensky... 10.10.2009 _______ Tom Hanks - (Walter Fielding) +++ Shelley Long - (Anna Crowley Beissart) +++ Alexander Godunov - (Max Beissart / dirigent) +++ Maureen Stapleton - (Estelle) +++ Philip Bosco - (Curly) +++ Billy Lombardo - (Benny) +++ Josh Mostel - (Jack Schnittman) +++ John Van Dreelen - (Carlos) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ Hudba: Michel Colombier +++ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)
  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)
  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama