Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (687)

Radko 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl v r. 1996 poprvýkrát v kine bol som z neho úplne hotový! Dnes už naň pozerám zo zhovievavosťou, danou i vývojom techniky, no napriek tomu pre mňa zostáva jedným z najvýznamnejších animovaných filmov 90. rokov. A rovnako ako animácia ma dostal i nestupídny príbeh o priateľstve a uvedomení si svojeho miesta vo svete detskej izby. Morálne spornou je pre mňa hádam len vykreslenie negativity chlapca od susedov, spočívajúcej v svojskej úprave hračiek, pričom v skutočnosti len rozvíja tvorivý prístup pri narábaní s nimi (t.j. nie daný len návodom od výrobcu) - ním vytvorené hračkové mutanty sú jedným z najzaujímavejších miest tohoto výborného filmu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý a viděl jsem tento film, tak mé nadšení bylo velké.Po 10 letech si to přípomínám a musím říct, že se mi to líbilo ještě více než před 10 lety.Naprosto úžasná animace, velmi originální příběh a hezké písničky . Vyjímečně musím také vyzdvyhnout český dabing, který je výborný.Určitě se jedná o jeden z nejlepších animovaných filmů, co jsem kdy viděl. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák. Dokonalé figurky s krásně vystihnutými charaktery, přesná dávka humoru, výborný děj. Zatím jsem to viděla jen s dabingem, ale i ten byl velmi dobrý. Woody je správný kovboj, nejoblíbenější hračka, oblíbený sympaťák, kterému najednou jeho území naruší Buzz a ke všemu je také skvělý. A Woodymu se najednou rozpadne jeho svět, jeho jistoty. A začne boj. Tenhle filmeček je prostě nádherný. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se těmto třem filmům vyhýbal,tak nějak mi téma nic neříkalo,až nedávno mě jeden neodbytný člověk ke sledování donutil tím,že mi všechny tři díly přinesl až domů a světe div se,bavil jsem se,a to hodně.Pravda,jde o pěkně staré kousky a viděl jsem před nimi spoustu novějších a hodně povedených animáků,ale pořád mají své kouzlo,jednoznačně 5*. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Počáteční velmi chytrý nápad (živé hračky a jejich každodenní problémy - konkurence, přelétavost dětí, spratek od vedle, milostné vztahy, traumata, utkvělé představy) bohužel utopen v plytkém příběhu. Jinými slovy: další nenalezení rovnováhy mezi podívanou pro děti a pro dospělé. Za zmínku stojí i opravdu děsivé hračky hajzlíka Sida - mutantní prorůstání jako z dílny Davida Cronenberga či Shinyi Tsukamota. Hodnocení: 3 hvězdičky; hvězda navíc za průkopnictví v celovečerní 3d animaci. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (101)

  • V každém snímku od studia Pixar si můžeme všimnout pizzerie Pizza Planet. Poprvé se objevila právě v tomto filmu. (Mablis)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 1995 v Hollywoodu. (Varan)
  • Spoluscenárista Andrew Stanton v době, kdy propagoval svůj hit Hledá se Nemo (2003) vzpomínal, jak už při práci na Toy Story padlo v rámci týmu Pixaru rozhodnutí neprokládat film muzikálovými čísly, jak bylo tehdy u animovaných filmů zvykem: "Úspěšný animovaný film rovnalo se veliký rozmáchlý muzikál. Ne že bychom neměli rádi muzikály, ale nikdo z nás neměl pocit, že jsou jediným způsobem, jak natočit dobrý animovaný film. Když se animované filmy stávaly na konci osmdesátých a na začátku devadesátých let čím dál tím úspěšnějšími, definice toho, čím vlastně jsou, se mezi lidmi stávala čím dál tím užší. Hrozně nás to štvalo. Všichni jsme filmoví fandové a bylo frustrující číst recenze kritiků, jejichž názory obvykle uznáváte. Vždycky když se objevil nový animovaný film, jako by vypuli mozek a napsali něco ve smyslu: 'Dobré pro děti. Dávám čtyři hvězdičky.' A my na to: 'Cože? Kdyby ten samý příběh natočili s normálními herci, dostal by stěží jednu!' Takže jsme se rozhodli natočit animovaný film, který se bude snažit být stejně kvalitní jako kterýkoli z našich oblíbených hraných filmů. A tak samozřejmě myslíme pořád. Bez ohledu na to, jak moc máme rádi animaci, poslední věc, na kterou myslíme je, že točíme animovaný film. Prostě točíme film. Nechceme sedět v koutku s bryndákem a papat kašičku. Chceme jíst u stolu s dospělými." (NIRO)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama