Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopný lupič Miles Logan ukradne vzácný diamant za sedmnáct milionů dolarů, je ale zrazen šéfem bandy Deaconem, který se ho chce zmocnit sám. Po zuřivém souboji se Milesovi podaří ukrýt drahokam ve větracím potrubí rozestavěné budovy, je však zatčen a stráví dva roky ve vězení. Po propuštění zjistí, že budova nyní slouží jako policejní centrála. Po několika neúspěšných pokusech proniknout dovnitř se přestrojí za policistu a náhodou je považován za novou posilu oddělení loupeží. Je přidělen jako parťák mladému Carlsonovi a vyslán do terénu. Díky zkušenostem z oboru se mu podaří odhalit majitele obchodu s autodíly, který se pokusí fingovat krádež, a stejně úspěšně zasáhne při přepadení samoobsluhy, které spáchá jeho bývalý parťák Tulley. Úspěchy však mají nečekané důsledky. Je jmenován šéfem oddělení loupeží. Když se mu konečně podaří dostat se k potrubí, zjistí, že bylo zatopeno a voda diamant odnesla. Začne po něm pátrat, což vede k řadě nečekaných komplikací. Objeví se zrádný Deacon a Carlson náhodou zjistí, že v Milesových papírech něco nesouhlasí. Lupiči nezbude než mladému parťákovi namluvit, že je z oddělení vnitřních záležitostí. Při následné akci vzbudí i šéfovo podezření. Ten se však domnívá, že Miles pracuje pro FBI. Ačkoli se zdá, že horší už to být nemůže, záhy Miles zjistí, že opak je pravdou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Miles Logan je zlodej, ktorému sa podarí ukradnúť veľmi vzácny a cenný diamant. Počas divokého úteku ho schová v rozostavanej budove. Následne je zatknutý a odsúdený. Keď si odsedí vymeraný trest, tak si chce svoju korisť vyzdvihnúť. Keď však dorazí ku budove, kde ho ukryl, tak zistí, že teraz slúži ako veľká policajná stanica. Dospeje k názoru, že jediná možnosť ako sa ku diamantu dostane je to, že sa prezlečie za príslušníka polície a infiltruje sa do policajného zboru. "Modrý blesk" (Blue Streak) je jednoduchá, prostoduchá komédia, ktorú v roku 1999 natočil režisér Les Mayfield. Do hlavnej úlohy obsadil afro-amerického herca Martina Lawrencea, ktorému sekundoval blonďavý Luke Wilson. Ani jeden z nich ma svojim výkonom neohúril a bohužiaľ ani nepobavil.  ** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film z mnohých komédií s Martinom Lawrencom, ktorý opäť neskalme a srší jedným vtipom za druhým. Nieje to až tak dobré ako Nothing to Lose a akcia tiež neprekoná Bad Boys ale inak nepatrí do šrotu ani táto komédia. Scenár je celkom dobre vyplnený a hudba tiež ujde. Najlepšie sú scénky s Milesovým kamarátom, ktorý chce svoj podiel a tiež keď MIles učí svojho nového parťáka, ako sa správne jazdí. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Modrý blesk pobavil. Skvělá myšlenka - lupič Logan na útěku z nepovedené loupeže schová ukradený diamant, aby se pro něj, po nevyhnutném splacení dluhu společnosti, vrátil a za utržený peníz užil života. Jenže chybička se vloudila, schoval ho v rozestavěné policejní stanici. No, co dělat, je třeba se k němu dostat. Jeho první pokusy nemají chybu, poslíček s pizzou je opravdu famózní. Pak se z něj staně falešný detektiv a akce začíná ... Jméno Martin Lawrence mi nic neříkalo (koneckonců ani jemu moje ...) ale to se změnilo a určitě se podívám i na jiné jeho filmy. Film byl jinak mixem povedené akce a ospalého rána v režisérském křesle, nicméně udržel v napětí až do konce, účel byl splněn a já hodnotím lehce nadprůměr - 3 hvězdičky - 60% a to vše ve jménu zákona ... ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle film pouštím si ho vždy, když jsem nemocný zvedne mi náladu ne kvůli tomu, že se tam směju, ale kvůli tomu, že to má tak super příběh.Martin Lawrence tam předvedl svůj nejlepší výkon, jeho mám taky hrozně rád.Je tam hodně dobrých vtípků při, kterých se tak usměji a konečně za dlouhou dobu film u, kterého jsem se vůbec nenudil.Film Fakjů pane učiteli docela dost okopíroval Modrý blesk jenomže to bylo v lepším podání a ve školním prostředí zrovna, když začínal školní rok tak se není čemu divit .Nemůžu si ho prostě vynachválit!Možná to je moc, ale Modrý blesk má u mě plných 100% a 5*! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Říkal jsi, že jsi bankéř !!" - "Ne, bankovní lupič !! Já vobčas trochu kecám.." ;) A hlavně ze sebe rád dělám blbce a přehrávám a přehrávám a přehrávám.. Že Martine ?! Rozhodně se nejedná o úplně špatnou buddy krimikomedii, když navíc výborná zápletka jednoho namlsá, nicméně jediné, co nakonec v tomhle schematickém béčku funguje, je chemie mezi Lawrencem a Lukem Wilsonem.. Škoda, že režisér Les Mayfield Martina Lawrence, vůbec ne špatného komika, nedokázal udržet na řetězu.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • V počiatočných fázach projektu sa predpokladalo, že film bude hodnotený ratingom R, avšak po rokovaniach štúdia sa rozhodlo, že podstúpi korekcie, aby mu bol zmiernený na PG-13. Na starosti to mal John August. (vander19)
  • Ve scéně, kdy jede Miles Logan (Martin Lawrence) autem se svým podřízeným a řídí, auto v plné rychlosti skočí. Když však následuje záběr na interiér vozu, za okýnkem je jasně vidět zábradlí, které dokazuje, že vozidlo je na zemi. (vyfuk)

Reklama

Reklama