Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

Nancy 

všechny recenze uživatele

No tak sem viděla velkýho, oheň chrlícího draka, kterej letěl pár metrů ode mě. Připadala jsem si, jak když sleduji nepovedený dokument. Takovou neskutečnou nudu jsem už dlouho neviděla. Není tak dlouho, co jsem to viděla a matně si vzpomínám jen na to, jak drak někoho honil po chmelnici. Film se tváří strašně vážně a důležitě a přitom se z reproduktorů ozývají jen nemyslitelné bludy o dracích a jejich chování k lidem. Doufám, že moc často nenarazím na takové nudné blbosti, jako je tento snímek. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý dobrodružný sci-fi film. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v časoch blízkej budúcnosti, kedy je zem prakticky celá zničená a ovládaná drakmi, ktoré za pár rokov vyhubili takmer celé ľudstvo a tak preživší žijú v neustálom strachu a s málom jedla. Ale príchodom skupiny vojakov, zabijakov drakov to vyzerá, že sa ľudstvo ešte dá zachrániť. Spracovanie je ale rozhodne sklamaním, nemôžem povedať, že by bolo úplne zlé, aj takto je dej väčšinu času zaujímavý a výrazne slabých miest je len pár, ale z tohto veľkého potenciálu sa dalo určite získať aj viac. A navyše sa tu nájde mnoho nelogických prvkov, ktoré dojem ešte zhadzujú. Ale šťastie, že sa do deja zapojí aj vojenská jednotka, bez nich by to bolo omnoho horšie. Hlavne ma sklamal ten skok medzi výborným úvodom, ako to všetko začalo a následným presunutím o roky neskôr, to čo sa udialo medzi tým by bolo určite lepšie. Akcie tu nie je moc, ale aspoň tá nie je najhoršia. Síce pôsobí dosť skromne, moc sa v nej toho až na jednu výnimku neudeje, ale minimálne najväčšia akcia v strede filmu je na tom dobre, obzvlášť vydarená časť so skokanmi z vrtuľníku a aj tá záverečná je minimálne kvôli výbornému prostrediu zrúcanín mesta vydarená. Herecké obsadenie sa mi páči, Christian Bale v hlavnej úlohe, len tu ho s prehľadom zatieňuje omnoho zaujímavejší Matthew McConaughey, a poteší aj Izabella Scorupco. Réžia je tiež sklamaním, ten typický blockbusterový štandard si udrží, ale tento film mal aj naviac, no aspoň technická stránka je dosť vydarená. Kráľovstvo ohňa je dobre pozerateľná oddychovka, ktorú som videl niekoľkokrát a nenudím sa, ale ako som spomínal, mohlo to byť aj omnoho lepšie. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 64%. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Na střední škole jsme měli jít do kina na film Cesta z města. Co čert nechtěl, Cesta z města hrála v neděli večer v televizi a my jsme na ní měli jít v pondělí ráno. Samozřejmě se nám nelíbilo dávat peníze za něco, co jsme včera viděli. Mě a pár spolužákům to bylo jedno, jelikož jsme se jako správní středoškoláci připravili litrovkou meruňkovice a asi třema pivama. Po požití 2 balíčků orbitek, jsme se mírně unaveni dostavili před kino a zjistili, že kantoři zjistili, že by to bylo opravdu hloupé, promítat Cestu z města a na nátlak studentů vyjednali s vedením kina promítání filmu Království ohně. Film jsem viděl rozmazaně, jednou jsem usnul a pak jsem byl nucen sníst spolusedícímu svačinu, jinak bychom meruňkovice a já předvedli taky pěkné představení. I přesto jsem jakž takž stíhal děj a pár akčních sekvencí. V té době bych dal tak 8/10 Kapitola 2: Jeden známý rozprodával část své filmotéky a já jsem si část té části zakoupil, i když se nejednalo o nějaké čupr filmy. Mezi nimi bylo i Království ohně. Podíval jsem se tedy na ten film znova a své hodnocení přehodnotil na průměr (5/10). Ono to nějakou atmosféru má a akční sekvence jsou taky pěkné. Film na dvě podívání. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento snímok rozpútal mániu vzniku série rôznych nízko rozpočtových filmov o drakoch a bohužiaľ ho ešte žiadny neprekonal. Výprava filmu je úžasná, vyobrazenie drakov vynikajúce. Pri ich útoku a pľuvaní ohňa sa tají dych. Ale pri rozprávaní príbehu sa mi zdá, že sa zbytočne veľmi tlačí na pílu. Je to dosť rýchle a miestami nezrozumiteľné. Divácky zážitok to však prináša. To rozhodne. Navyše skvelej dvojke to svedčí - Christian Bale a Matthew McConaughey. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Moje guilty pleasure a okamžitý hit. To byly doby, kdy jsem neznal ani Christiana Balea, který je teď můj oblíbenec a už vůbec ne McConaugheyho nebo Butlera. Čistý požitek jsem měl prostě jen z faktu, že jsou ve filmu skvělí draci a vymazlené zvukové efekty. Lituji každého, komu se tenhle masterpiece nelíbí. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)
  • Dĺžka Van Zanovej brady sa permanentne mení. (Greenpeacak)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama