Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosféra, až na drobné výjimky výborné triky, skvělý Bale a ještě lepší McConaughey a v neposlední řadě také solidní akce, to jsou hlavní klady tohoto mixu sci-fi a fantasy. Dojem kazí především spousta logických nedotažeností a pomalejší tempo. Mohl to bejt úžasnej adrenalin. Jenže není... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najvtipnejšie na celom tomto filme je to že sa snaží vzbudiť dojem fantasy a akčnosti ale ani jedno ani druhé sa mu nedarí. Tento príbeh má už zlý začiatok ale poviete si že sa to zlepší že tí draci čo vyliezli spod anglického metra dokážu viac ale nech sa tu nachádza sebelepšia prihrávka na dobrú scénu Bowman ako keby nezvládal snaží sa a je to vidieť ale bohužiaľ s týmto filmom nenarobí nič. Je tu pár pekných scén finále sa dá prekúsnuť ale celkový dojem či už z filmu alebo z hole hlavy Matthewa Mc Counagheyho je strašne rozpačitý a má horkú príchuť nedotiahnutosti. Povedal by som že taká vďačná téma si zaslúžila omnoho lepšie spracovanie takže keď sa na to tak pozriem tak najlepší film z drakom bol harry potter 4. Tá jedna hviezdička je za charizmatického Balea ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Scénář je opravdu hodně béčkový, stejně jako výprava nebo akční scény, kterým chybí patřičná nabušenost a velkolepost. Za co 3 hvězdičky? Za skvělé triky a především za ty dva borce v hlavních rolích! Snad v žádném jiném filmu nebo seriálu jsem neviděl tak vyrovnanou dvojici dvou rozdílných kladných hrdinů. Skoro vždy má někdo převahu (např. Smrtonosná zbraň, Skála). Ale tady ne. Oba jsou fantastičtí, ale každý jiným způsobem. Christian Bale je klasický klaďas, který je na plátně od samého začátku a kterému prostě musíte fandit, i kdybyste byli jeho pravým opakem. Ovšem pak přichází na scénu Matthew McConaughey, což není žádný "good guy", ale pořádně namakaný (americký) macho, který nechodí pro nadávku daleko. A zrovna tak, jak fandíte Baleovi kvůli jeho kladnosti a sympatickému ksichtíku, tak úplně stejně budete držet palce Mattovi kvůli jeho neodolatelně drsňáckému rambovi Van Zanovi. ;-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gregg Chabot, Kevin Peterka, Matt Greenberg .. Hloupoučké post apokalyptické béčko. Hříčka přírody - drak - jako odpověď na to, jak vyhynuli dinosauři, proč přišla doba ledová a kdo téměř vyhubí lidstvo. Úvodní sekvenci jsem ještě přežil bez úhony a první scény z tábora zbytku civilizace mne pobavily (zejména divadelní představení „Jsem tvůj otec“ ala Star Wars), ale pak už jsem se jen nudil. Hudba je průměrná, avšak oproti celku působí asi nejlépe, spolu s hereckými výkony. Bohužel toho scénáře a heroicky hloupé režie díky nímž lze draka vyřídit třeba jen sekerou.. 30%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad na film, kde si to v současnosti rozdává lidstvo s draky, není špatný, zbytek ovšem ano. Už okamžité přeskočení do postapokalyptické budoucnosti, ve které přežívají poslední hrstky lidí, působil dost nezajímavě. Vysvětlení existence draků je k smíchu (draci prostě patří do fantasy a je nesmysl cpát je do sci-fi), dialogy a scénář k pláči. Christian Bale a Matthew McConaughey se sice snaží, ale scénář po nich chce jen, aby se tvářili jako největší tvrďáci a pak zas truchlili za mrtvé. Izabella Scorupco vypadá nezajímavěji, než bych vůbec považoval za možné a Rob Bowman se na režijní stoličce ocitl nějakým tragickým omylem. Alespoň ti draci vypadají docela slušně (30%). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)
  • Film vyhral cenu Akadémie science fiction, fantasy a hororových filmov (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films) v kategórii Najlepší fantasy film roku 2002. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama