Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej trošku netypickej western s Colinem Farrellem v hlavní roli, ale bohužel se do takovýhle role až zas tak nehodí, ale to se ještě dá překousnout, jenže tenhle film mě prostě nedokázal zaujmout, věechno bylo takový nemastný neslaný, nic pořádnýho se nědeeje a půvofnímu filmu se to moc nepodobá, ale děj má i svý světlý chvilky a proto aspoň ty 2* ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Western natočený v tomto století. Těch zase tak moc není. Další verze povídání o známém zločinci (ochránci?) Jesse Jamesovi. Spíše než ponurý western je tato verze natočena více odlehčeně, je zde náznak romantiky a ať to zní jakkoliv blbě, tak i radosti ze života. Takže místo nějakého pitvání příjemná pohodovka. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Western, koně, planina, Colin Farrell...a do toho Moby. Od první chvíle je jasné, že se poženeme vstříc vtípkům, lásce, dobrým srdcím a pohodě. A všechno to funguje, jenom je to nakonec všechno tak napůl. Každá scéna proběhne sama od sebe, nic se pořád nezašmodrchá a tak se ani nemá co rozmotávat. Neurážející určitě, ale s trochou tlačení na pilu v závěru by se psanci dostříleli mnohem dál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $13,342,790Tržby Celosvetovo $13,678,913║ Jedným slovom je tento film pre mňa Prekvapenie, lebo po nie celkom vydarenom komerčnom ohlase som čakal len taký priemerný film a nakoniec sa na mňa vyrútila doslova Westernová Bomba ! Dá sa povedať že film je mierne odľahčení niekoľkými vydarenými komickými vsuvkami ale tie vôbec nebrzdia dobre rozbehnutý príbeh a len vám privodia úsmev na tvári a ešte viac vás prijmú fandiť pri lúpežiach bande Jesse Jamesa. Prestrelky v podaní herca Colina Farrella sú nadupané, strhujúce, občas sú aj trochu spomalené aby ste si lepšie vychutnali tendenciu streľby, či kaskadérske kúsky, po celý čas je na čo pozerať. Postava "výmyselníka" Jesse Jamesa v podaní "slušného" sympatáka Farrella je dobre vytipovaná , skratka Farrell je vo svojom živle, ostatné obsadenie už menej známych hercov(Scott Caan, Ali Larter) ho ale výborné dopĺňa. Ani neviem prečo ale moc dobre my sedí štýl režiséra Les Mayfielda, aj keď nehovorím že to je extra talent ale filmom dokáže dodať určité čaro. /95%/ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jesse James (Colin Farrell) se se svými přáteli vrací zpátky domů z občanské války. Všichni si už touží od boje odpočinout, a stát se opkojnými farmáři, oženit se, mít kupu dětí, a tak, znáte to. Ale po návratu zjišťují, že to asi nebude tak snadné. Železniční společnost chce právě přes jejich pozemky vybudovat železniční trať, vedoucí přes celou Ameriku. A takové zacházení si Jesse s kolegy nenechají líbit. Neváhají pro ochranu svých pozemků, a pozemků sousedů nasadit život, a obírají železniční společnost kde můžou - bohatým berou a chudým dávají. Není divu, že si toto železniční společnost nenechá líbit ... Americký Jánošík. Nic víc, nic míň. Kromě skvělého (jako vždy) Colina Farrella v hlavní roli Jesse Jamese ještě uvidíme například Scota Caana, Kathy Batesovou nebo Ali Larterovou. Jinak jde o tuctový film, který kromě výkonu Colina Farrella nezanechá žádné hlubší zážitky... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • V rámci prípravy na film museli herci stráviť šesť týždňov na ranči s kovbojmi, kde sa učili jazdiť na koňoch. (m.a.t.o.)
  • Počas prípravy na natáčanie sa herec Gregory Smith (Jim Younger) naučil zaobchádzať so zbraňou tak dobre, že si od svojich kolegov vyslúžil prezývku "Secret Weapon". (m.a.t.o.)
  • Natáčanie trvalo 65 dní, z toho počas 45 dní sa teplota pohybovala okolo 40 stupňov Celzia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama