Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

klerik 

všechny recenze uživatele

Aj napriek môjmu trojkovému hodnoteniu, tento film stojí za pozretie. Je tu však pár zádrhelov. V prvom rade, film sa sám (logicky) hlási k "lynchovinám" ale v ich konkurencii neobstojí ani s jednou. Za druhé, sú tu filmy ako napr. VYVRHELI PEKLA, FUNNY GAMES USA, ktoré majú podstatne zaujímavejší rukopis. A po tretie, Bill Pullman tu v podstate imituje herectvo Roberta De Nira, čo nie je chyba, len je to divné... Je to však zaujímavý a napriek zakopnutiam (vo forme nevyváženého tempa) mrazivý film. Julii Ormond vek celkom pristane a nie je u nej ani stopy po jej naivných postavách z minulosti. Guláš už niekoľkokrát vydeného, ktorý však poteší, keďže tento žáner nepraská vo švíkoch... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi před dvanácti lety a absolutně jsem si ho nepamatoval. Ani obraz, ani zvuk. Dnešní repríza tak pro mě byla vlastně novou premiérou a jsem si jistý, že teď už si snímek zapamatuji. Kromě toho, jak mi vadilo, že tvůrci různými náznaky odkryli karty příliš brzy, mě celá záležitost až překvapivě bavila a taťka může být na dceru hrdý. Příběh, tvořený kombinací vyprávění tří očitých svědků a dějovou linií, která ukazuje skutečný sled událostí, na mě fungoval výborně, a přestože byli Bill Pullman a Julia Ormond o parník lepší než zbytek herecké sestavy, nemůžu říct, že by mě nějaký herecký výkon zklamal. Nejpřekvapivějším zjištěním pro mě byl fakt, že přes všechno to explicitní násilí a psychopatické výlevy natočila Jennifer Lynch vlastně film o lásce a v žánru filmu tak chybí slovo "romantický". / Poučení: Nepřekračuj povolenou rychlost. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Jennifer se zjevně potatila a dokazuje, že opravdu má talent. Jen jedna docela zásadní věc jí v Surveillance chybí a na tu by teda David nezapomněl - tajemství. Snad na její další film nebudeme čekat dalších 15 let, to by byla škoda. P.S. Tak jsem mrkl na IMDB a už dokončuje další snímek. :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Hruška" viditeľne nepadla ďaleko od stromu. Lynch-ova dcérka Jennifer je vďaka svojmu špecifickému pohľadu pomerne zaujímavá osôbka. Už "Chained" bol pre mňa veľmi vydarenou, emotívnou, psychologickou "jedno-hubkou" Tento snímok je akoby obdobný, no zároveň z úplne iného súdka. Príbeh vyrozprávaný z retrospektívy z pohľadu viacerých osôb sa v závere stáva doslova "neovládateľným", pričom už samotný vývoj deja, je mierne povedané, nasiaknutý podivnosťou, kedy človek neustále premýšľa, čo je toto kurva za zmyslené "postavy". Samotné rozuzlenie (pre niekoho možno očakávané), je už úplný "NONSENS", s ktorým sa divák príliš často nestretne, takže za mňa veľká spokojnosť ... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, To bylo to nejromantičtější co jsi mohl udělat! '' ----- Zprvu mne to nijak extra nebavilo a snad kromě hodně ulítlé americké obdoby Semira s paťákem od county police mně ani moc nebavily ostatní postavy byť co kus to byl originál. Julii Ormond zbožňuji a mám rád i Pullmana, ale zdálo se mi, že jedou jakoby jen na půl plynu... Už jsem si říkal, že se mi začínají přejídat všechny ty filmové vyvražďovačky v amerických zapadákovech i s jejich vyšinutýma obyvatelema a také, že když se na DVD cover tučně píše, že to režírovala dcera Lynche, že to prostě není záruka kvality. Jenže pak se film dějově zajímavě přehoupl a mně se rozsvítilo ! V tu chvíli jsem si jej začal užívat pokud se to tak dá říci protože je to dost brutální záležitost a musím ocenit, že to bylo fakt zábavně ulítlé... Lynchovi jsou prostě asi dost zvláštní rodinka a možná bych být od nich pozván na chatu asi řádně a dlouho zvažoval zda jet... :-). Tady by se ale dál už snadno vykecala pointa, takže končím. Tentokráte se povedl i český dabing Doporučuji vidět. 4 pokuty za rychlou jízdu. * * * * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Postavu Sama Hallawaye měl původně hrát Billy Burke, několik dní před natáčením však odřekl, a proto ho nahradil rodinný přítel Lynchových, Bill Pullman. (TomikZlesa)
  • Píseň "Speed Roaster", která zní při závěrečných titulcích, zpívá režisérčin otec David Lynch. (skudiblik)
  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)

Reklama

Reklama