Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dospívající mladík, který ztělesňuje snad všechny možné negativní stránky puberty, skončí ve speciálním převýchovném programu poté, co zmlátí spolužáka železnou tyčí. Tam se setká s mladičkou rebelkou Shirley, která se do programu dostala po té, co zbila kamenem jinou dívku. Mezi oběma mladistvými se brzy vzedmou vzájemné sympatie, které nasměrují jejich současnou destruktivní dráhu vstříc lepším vyhlídkám, než měli dosud. (Dny evropského filmu)

(více)

Recenze (5)

tenista57 

všechny recenze uživatele

Filmy s touto tematikou by měli občas vidět všichni lidé pracující s nezletilými-učitelé, vychovatelé, kurátoři apod. Když někdo vyrůstá v neúplné rodině bez otce a matka se živí dost neobvyklým způsobem, tak je průšvih na světě, jako se stal hrdinům tohoto filmu. Zavraždit vychovatelku v jejím bytě jen kvůli tomu, že nechce půjčit auto kvůli výletu do centra pouťových atrakcí jimi očividně neotřese, a v bytě se ještě vyspí, aby 2.den opravdu jejím autem odjeli na dovolenou, jak si sami nazvali tento problematický výlet. Žádné výčitky svědomí, prostě plníme si svoje přání. Dost děsné! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První setkání s čirým filmovým Lucemburskem dopadlo prakticky na výbornou. Neznámý jazyk, místa, okolí, lidé nebo herci...to všechno přispělo k tomu, že jsem absolutně nevěděl, co od takového filmu očekávat. To zajímavé na tom dělal především příběh, který si už na první pohled zasluhoval pozornost. A po shlédnutí můžu říct, že naprosto oprávněně. Ta neznalost lucemburské mentality způsobila, že jsem každou další minutou netušil, co se může stát. Režisér tu naprosto perfektně vykreslil dvě lidské dušičky, které svoje dětství prožívali tak, jak jim v dané chvíli náleželo. Sice to místy byl lidský hnus, co svému okolí prováděli, ale na druhou stranu se jim nedala upřít upřímnost si hrát a dětství si užívat. Režisér to naprosto přesně vystihl, takže zatímco mi z nich bylo zle, zároveň mi bylo i hodně smutno. Škoda jen, že závěr mi vyzněl tak trošku do prázdna. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Přemejšlej co řekneš a napiš si to, jo?" Takoví pubertální zabijáci s úžasnými záběry vzdáleného města a krajiny, v neuvěřitelných scénách nějakého chladného architektonického komplexu školních budov. Jejich dokonalost, však téměř dokázala zastínit i bezchybné herecké výkony představitelů obou hlavních rolí, tedy Charlotty Elsen a Joshuy Defayse. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Díky výborně napsaným a rovněž zahraným hlavním děstkým postávám je to neskutečná síla. Chvílema je ti těch hajzlů až líto, protože v nich tu dětskou dušičku vidíš, touhu po lásce, po obyčejných radostech, ale jejich nejbližší okolí z nich svým nezájmem udělalo citový mrzáky a tak z většiny sleduješ poměrně brutální syrovou podívanou. "Doplňující" prvky jako hudba a kamera navíc z filmu udělaly vysloveně hypnotickou sledovačkou. Záběry kamery na rozestavěné město, anonymitu ulic, budov i vztahů skvěle sekundovali hlavnímu dění a dokonale zpracovovávali tvé podprahové vnímání těch dvou zoufalých dětských dušiček. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama