Reklama

Reklama

Uštvaný válkou

  • Itálie Porta del cannone, La (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Fašistický špion musí splnit nebezpečnou misi v tehdejším Československu a zároveň se vypořádat s nástrahami dvou tajemných žen. Riccardo, nacistický zvěd, dostane v průběhu 2. světové války přísně tajný úkol – má zavraždit velitele československého odboje. S odhodláním misi splnit se vydává na nebezpečnou cestu, během které se seznámí s tajuplnou židovskou dívkou Radou. Postupem času ale zjišťuje, že Rada je ve skutečnosti československou špionkou, která ho nemilosrdně vydá do spárů válečné justice. Před trestem smrti ho zachrání útěk, jenž ho opět nasměruje do Prahy, kde chce dokončit svou misi. Až setkání se starou láskou Irenou ho definitivně přesvědčí o nesmyslnosti daného úkolu a Riccardo se s vervou sobě vlastní začne obracet proti svým fašistickým chlebodárcům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Strašně naivní a prostoduchý film ovšem vzhledem k námětu, době a zemi vzniku hlavně nudný a trestuhodně nezábavný. Dobrý jenom pro Řitka video za deset korun na hlavním nádraží.15% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

To Československo je tam trapně udělané... jinak dost podprůměrný snímek s dobrým obsazením. Ale to nic, v tomto případě, nezachraňuje. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nečekaně psychedelické entrée není překvapivě tím nejabsurdnějším, co Leopoldo Savona svým filmem zasazeným do mimořádně nepražské Prahy, poskytl… ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

To byla neskutečná hloupost. Tajný agent je příšerný, celý příběh je divný a k tomu špatně natočený. A těch chyb jako třeba auta, která v té době ještě neexistovala. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Italská produkce válečných filmů ve své době také sáhla po špionážním žánru a kupodivu je pro nás příznačné, že do příběhu použili československý odboj a do centra dění československou špionku. Fašistický špión dostane úkol zabít velitele československého odboje a osud mu do cesty postaví československou špiónku snažící se ho dostat před válečný soud. A tak hra kdo z koho může začít. Ale pozor, je tady také ještě jedna žena, která dosti zamíchá kartami. Příběh jako takový je poněkud ledabylý, atmosféra bez napětí a výprava poukazující na nízký rozpočet. Protifašistický koncept je patrný a vcelku myšlen dobře, ale známé heslo: ´Za vším hledej ženu!´ přeci jen krapet nefunguje. Určité dějové linie jsou s ohledem na historii válečné doby ve svém vyznění naivní, ale na druhou stranu je to jen prachobyčejný jednoduchý literární špionážní příběh z období 2. světové války. Natočeno to ale mohlo být daleko lépe. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavný film o protinacistickém hnutí v Československu. Děj filmu je ale naprosto neadekvátní a fiktivní. Tím myslím především partyzánský způsob boje vedený naším národem proti nacistům v DOBĚ EXISTENCE ĆESKOSLOVENSKA, proboha co je to za blbost??? Podzemní hnutí odporu vzniklo logicky až po 15. březnu 1939 a první partyzánské skupiny v r. 1942 (např. Zelený kádr na střední Moravě). Jméno hlavního českého odbojáře zní navíc řecky... Napřed jsem si myslel, že pojmem Československo je míněn Protektorát Čechy a Morava, ale to asi těžko, poněvadž ke konci filmu se mluví o zániku Československa a jeho obsazení nacisty... ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Nepovedený film od začátku do konce. Tu jednu hvězdičku dávám za skutečné záběry z války, kterými je film proložen. Jinak by to šlo do odpadu. ()

Reklama

Reklama