Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzana je príťažlivá a sympatická študentka výtvarného umenia, ktorá popri štúdiu pracuje, pretože by chcela začať žiť podľa vlastných predstáv. Vďaka svojmu prístupu k svetu a zmyslu pre dobrodružstvo sa dostáva do rôznych neočakávaných a pikantných situácií. Tak ako mnoho mladých ľudí sa snaží nájsť to, čo by ju napĺňalo, čo by chcela robiť, zistiť, s kým by chcela žiť. Od jedného milenca v Bratislave uteká do Paríža za druhým, keď má byť v škole, je v práci, keď je v škole, spí, keď má byť doma, cestuje po svete. Jednoducho sa často cíti byť o dve slabiky pozadu. A to nielen doslovne pri práci v dabingu, ale v prenesenom význame vo svojom vlastnom živote. Film je určený predovšetkým mladým ľuďom, je plný skvelej hudby Jana P. Muchowa ( Samotáři, Jedna ruka netleská, Šeptej ) a rovnako výborných a uvoľnených hereckých výkonov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Katarína Šulajová by mohla být znamenitou režisérkou reklam či videoklipů, pokuď se ovšem hodlá věnovat celovečernímu filmu, doporučil bych jí podívat se po cizích scénářích. Po technické stránce vlastně perfektní film (hlavně úžasná kamera, hudba a řada zajímavě stylizovaných scén) totiž ztroskotává na nezajímavosti obsahu. A to bohužel nezachrání ani režisérčina půvabná a talentovaná sestra Zuzana. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Zuzka Šulajová ma odzbrojila natoľko, že nemôžem ísť pod 4 hviezdy :) a taktiež aj preto, že som chcel zdvihnúť naozaj nízke percentuálne hodnotenie tejto snímky (17.9.2011 mal film len 55%). Pre mňa príjemný oddychový film o tom, že nájsť si v tomto svete spriaznenú dušu nie je až tak ľahké, aj keď máte plnú peňaženku. Pre mňa taká slovenská Amélia (ale toto berte naozaj s rezervou!). ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Zpusob, jakym je film natoceny se snazi pusobit hodne moderne a cili na skupinu mladych divaku cca ve veku hlavni hrdinky. Misty ona snaha pusobi az usmevne. Scenar je vicemene o nicem, nic zvlastniho se zde neobjevi. A tak vedle dobre hudby Muchowa muze divak predevsim ocenovat puvab Zuzany Sulajove, skoda, ze se z platna za posledni roky vytratila... Potesi i pritomnost Martina Holleho, ktery se premiery nedozil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sympatická Zuza skáče od dabingu ke studijním povinnostem, od přítele k francouzskému milenci. Několik okamžiků jejího uspěchaného života sledujeme v originální, vizuálně zdařilé atmosféře, v překvapivě svižném tempu, s překvapivě dominantní Zuzanou Šulajovou, kterou obsadila starší sestra, režisérka a scenáristka Katarína. Hlavní plus osobního příběhu (vedle vizuálního zpracování obrazu) vidím ve zvukové složce. Styl Jana P.Muchowa mi bez výjimky sedí, rušnost Bratislavy a poetiku Francie prokládá moderními hudebními trendy. Tudíž moje náhodné setkání se současnou slovenskou tvorbou dopadlo více než uspokojivě. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý ma nenadchol ani nesklamal. Miestami som mala pocit, že čítam niečí denníček. "...a potom som bežala do školy..." Celkový dojem bol ale príjemný, pohodový a oželela som aj absentujúcu výpovednú hodnotu. Pravdepodobne preto vznikol priestor pre netradičný záver. Hneď po zhliadnutí som bola rozhodnutá pre štyri hviezdičky, ale snaha o objektivitu ma brzdí. Tri + odporučenie pre slovenského diváka, ktorému vzniká pri súčastnej "tvorbe" zlomkový priestor na prejav patriotizmu :o) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film za 10 milionů slovenských korun vstoupil do slovenských kin 10. 2. v šesti kópiích. (imro)
  • Snímek získal v prosinci 2004 Diváckou cenu na 6. Mezinárodním filmovém festivalu v Bratislavě a stal se jeho druhým najnavštěvovanějším filmem. (imro)

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Dny evropského filmu

Dny evropského filmu

13.01.2006

V Praze ve dnech 26. 1. 5. 2. 2006 v kinech Světozor a Aero a následně v Brně od 6. 2. do 14. 2. 2006 v Sálech B. Bakaly a Scala proběhne 13. ročník filmového festivalu Dny evropského filmu. Na něm… (více)

Reklama

Reklama