Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ichikawa je neschopný otec a špatný učitel. Není tedy divu, že se vzhlédl právě v hlavní postavě neúspěšného televizního seriálu Zebraman. V něm komiksový superhrdina v zebřím kostýmu bojuje proti vetřelcům z vesmíru. Japonskými médii také kolují zprávy, že se děje cosi zvláštního. Tuleni plavou proti proudu, občas někdo vyloví obzvláště přerostlou rybu a armáda spekuluje o invazi z kosmu. A tak Ichikawa obléká vlastnoručně ušitý kostým Zebramana a jde zachránit svět. Shodou okolností se vetřelci při své invazi inspirují scénářem k seriálu Zebraman… (Holly_Wood)

(více)

Recenze (16)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miikeho mám moc rád, ale tentokrát mi jeho film až tolik nesedl. Přitom je to tak ujeté, jak se mi to většinou líbí. Anebo možná je to přece jen ujeté málo. Jsou zde pěkné triky, jsou zde pěkné scény, ale celkově mi to připadalo spíše zdlouhavé. Tohle by se mi možná více líbilo jako manga než jako hraný film. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Tak extrémne bláznivý nápad natočený ako vážna téma, nemôže pochádzať od nikoho iného ako od Japoncov. Zebraman má veľmi svojský humor. Niekomu sa určite bude zdať trápny, no ja som sa strašne dusil na hrdinových výpadoch ala Zebraman-DoubleKick. Škoda len toho záveru ktorý bol aj na moje pomery až príliš prehnaný. 4* ()

Reklama

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Zebra Nurse, Zebra Nurse, áá áá áá, Zebra Nurse! Před šestnácti lety se tato Miikeho komedie probojovala do mé topky. Dnes je zajímavé jak zestárla. Paradoxně totiž ne vlastní vinou, ale proto, že se dekonstrukce superhrdinského žánru sama stala mainstreamem. Druhá dekáda je naprosto zahlcena nespočtem filmů s tímto přístupem, od vyložených subverzí typu Kickass, či Deadpoola, přes jemnější přítomnost v podstatě ve všech superhrdinských snímcích až k pozdní nudné a unylé fázi v seriálech typu Doom Patrol. Humor, který v sobě Zebraman nese byl později natolik vytěžen, že už dnes nemá takovou sílu. Film je navíc primárně poctou Tokusatsu dílům (u nás jsou známí třeba američtí Power Rangers), které jsou ale tak daleko v historii, že vztahovat se k nim je i pro ty co je pamatují spíš abstraktní věc. Kritizovat snímek za to, že trefil budoucí vývoj by bylo nefér, v mém filmovém srdci bude blbnutí Miikeho a jeho týmu vždy na speciálním místě. Své původní pětihvězdičkové hodnocení proto ponechám. ()

Bláža 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je docela zmatek. Příběh o učiteli, který se touží stát superhrdinou Zebramanem, po večerech si šije kostým a pobíhá v něm po ulicích. Jako učitel pozná chlapce, který je fanoušek Zebramana, seriálové postavy. Pokud by Miike zůstal v hranicích toho, co nastolil na začátku (učitel, který se snaží skrze seriálovou postavu starat o postiženého chlapce), asi by šlo o docela dobrou komedii. Bohužel konec všechno zruinuje – moc okázalé a přehnané. Režisér se tu nechává unést příliš svou fantazií a film se mu patrně vymkl z rukou. Ani jako parodie na Power Rangers a podobné superhrdiny Zebraman neobstojí. Na druhé straně je to jediný film o superhrdinech, kde jsou mimozemšťané malý zelení mužíčkové (alespoň ze začátku). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Comics pro celou rodinu, námětově hodně originální, zpracováním neméně. Takashi Miike dokáže vytvořit prostředí, ve kterém je člověku moc dobře a nechce, aby film skončil. Postavy jsou zajímavé, chcete je poznat co nejvíc. Tohle je teprve druhý Miikeho biják, co jsem viděl, ale určitě to nebude poslední. Po skončení se mi chtělo křičet: ZEBRAMAN! ZEBRANURSE! :o) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama