Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theodora Smetanu právě propustili z vězení. Už poněkolikáté. Není zlý, to ne, není ani žádný zločinec, jen občas udělá nějaký ten podvod. Theo má totiž odjakživa jednu zvláštní schopnost - ví na co lidé myslí a nezřídka pozná i jejich tajná přání. Potom je těžké odolat a nevyužít toho... Ale tentokrát seděl naposledy. Je o tom skálopevně přesvědčen. Má dceru Janu, kterou téměř nezná a krásnou ženu Adélu, kterou nikdy nepřestal milovat. Zbývá tedy udělat jen jediné - nakoupit květiny a přesvědčit Adélu, že on, čerstvě propuštěný recidivista Smetana, je tou jedinou a pravou zářnou budoucností pro ni a pro jejich dceru. Držme mu palce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

TV komédia, z ktorej už veľa hercov nie je medzi nami - Munzar, Maciuchová, Vránová...Ale pobavila, bola ľahkým sústom a Skopal tu naozaj exceluje. V podstate ukážka toho, že recidivista si už ťažko bude zarábať poctivým spôsobom. Už scéna na začiatku filmu ale naznačila, že sa film podobnou scénou aj skončí. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Theodor Smetana je tak trochu moderní obdobou Kufalta aneb Kdo už seděl jednou v base...:-)) Narozdíl od Kufalta tu sice není moc prostoru pro psychologickou realizaci ilegálně jednajícího Smetany ani jeho stejného táty, naopak převláda množstvo humoru a vtipných momentů, které celý, více méně smutný příběh posouvají do roviny oddechové komedie. Pěkná podívaná, i díky hereckému obsazení, kterému vévodí zejména Luděk Munzar v roli Smetanova tatínka. On ten Smetana starší byl snad ještě horší a větší lump, akorát že měl štěstí na "vzorného" syna. Ale svůj obraz už si musí každý divák udělat sám. Já se hodně bavil, zhlédl jsem Smetanový svět jedním dechem a můžu říct, že v současné komediální tvorbě jde o nadprůměr, byť se jedná jen o televizní snímek. 70% ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Lehce absurdní komedie o nekonečné touze dotknout se alespoň na chvíli štěstí. Smělé plány nenapravitelného dobrodruha Theodora Smetany a jeho vykutáleného tatínka jsou ovšem pokaždé v rozporu se zákonem. Excelující Svatopluk Skopal a Luděk Munzar ve společnosti předních zástupců vinohradské činohry. V rámci televizní praxe nezvykle kvalitní příměs inteligentního a nevtíravého humoru. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovolil bych si volně navázat na komentář k Hodnému chlapci. Jaká náhoda, Česká televize nám oba filmy s totožným rokem výroby nabídla v jeden večer. Není to poprvé a určitě ani naposledy, co se moje osobní hodnocení diametrálně liší od zdejších procent. Smetanový svět má totiž všechno, co Hodnému chlapci schází, a k tomu ještě pár věcí navíc. Pohodovou atmosféru, nadlehčený náhled do světa malých podvodních ryb, charismatické osobnosti s uměním hrát, nápadité zpracování, i líbivou hudbu. Luděk Munzar tomu všemu vtiskl svou jedinečnou noblesu, a pana Vydrýska jsem po delší době viděl v něčem, co stojí za víc než za stovku. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Taková veselá taškařice o tom, že když má někdo tátu průseráře, nenadělá nic. Holt jenom za něj ty průšvihy vyžírá a musí si to odsedět. Práce je až ta poslední možnost, jak se dostat k penězům. Luděk Munzar coby vynalézavý tatínek-holič dostal pěknou roli a dobře ji využil. Je to taková trochu "operetka", ale tenhle žánr má u nás tradici :-)). Hana Maciuchová hraje opět svou chichotající se pipinku (ta jí vždycky šla moc dobře). Oddychovka jak má být. 70% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama