Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autor a současně režisér Moris Issa si svůj příběh ohraničil jedním jediným dnem. V jednom dni se odvíjí pozoruhodné setkání dvou zcela rozdílných bytostí - nejen věkem, ale i společenským a sociálním zařazením. Zuzanka je devítiletá holčička, která se díky předčasnému odjezdu maminky do porodnice ocitne sama v bytě starého činžovního domu, zatímco Zdenka je trochu zhýčkaná žena úspěšného podnikatele, pro kterou není téměř nic nedosažitelné. Až na jediné - schopnost čistého, primárního pohledu na svět a spontánní reakce na něj. Co vše si tyto dvě tak nesourodé osoby mohou navzájem dát (nebo i vzít?) - o tom vypráví tento příběh dnešních dnů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Chápu o co se film snaží a autor si i vybírá správnou cestu, má to ale jedno velké ALE. V první řadě je to docela ohrané téma. Žena/muž - boháč, se setká s někým na opačné straně - chudák - v tomhle případě dítě a ujasní si v životě priority. Vždyť i ostatní na tom mohou být jinak či mnohem hůř. Jenže i přes veškerou snahu Zlaty Adamovské příběh ve skrze nenabízí nic, co by divák nečekal nebo ho nějak zásadně překvapilo, či co již nebylo dříve zpracováno a nebylo tak možné vidět. Morální procitnutí hlavní ženské role je vcelku očekávaná věc, tak snad jen údernost díky potěší divákovo oko. Na víc než hodinový snímek je to ale užvaněné a bez opravdových sociálních a morálních závěrů. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Český film má po roce 2000 problém zaujmout diváka v kině, natož aby mohl pomýšlet na úspěch filmu televizního. Pokud toužíte po barvitém vylíčení střetu různých sociálních světů, zajděte si spíše posedět na pracák... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hezký film v čele se Zlatou Adamovskou, která je ve filmu dokonalá. Skvěle jí sekunduje Michaela Doubravová. Průměrný scénář, ale příběh zaujme. Já jsem nadšená. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná televizní moralita s tuctovým scénářem, nicméně kvalitně obsazená a slušně zahraná. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama