Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žije princ Emanuel (M. Eben) s přezdívkou Bečka, kterou nedostal náhodou. Jeho největší vášní je totiž jídlo. Královna (G. Wilhelmová) se rozhodne prince oženit. Jako vhodná nevěsta se mu představí boubelatá princezna Emilka (D. Havlová Veškrnová), jenže princ Bečka se zrovna zamiluje do úplně štíhlé princezny Anny (M. Pleštilová). To nemůže Emilka nechat jen tak a pomocí kouzla promění Annu v andulku, malého ptáčka… Princ pro svou milovanou princeznu truchlí, nejí a hubne. Podaří se mu zlé kouzlo přemoci a milovanou Aničku získat za ženu? (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka s pěkným poučením pro malé děti i dospělé. Vtip asi spočíval v tom, že jsou postavy tlusté, jinak to byla spíše nudná podívaná. Emilka nejen že byla nehezká, ale také se chovala naprosto hloupě, když měla kvíky. S ohledem na to, že byla jednou z hlavních postav, zamrzelo mě, že jsme se nedozvěděli, co se stalo s ní. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Nezdá se vám, že je princ nějaký rozladěný? Vypadá, jako by si kousl do syrové mrkve." Alebo ako sa Váleček monarchom stal. Stučnelý princ hľadá nevestu, úskokom mu seba samu podstrčí Emilka z lesnej chyže, túžiaca po onakvejšom živote na zámku. Marek Eben si po rokoch zase strihol obéznu rolu. Trávníček už zdá sa doprincoval. Veškrnová bez podprdy rozdráždi aj medveďa. Pleštilová ako princezná síce roztomilá, ale inak trochu pasívna. Najvtipnejšie dialógy mali bez debaty kráľovná Wilhelmová a dvorná dáma Kluková. Vtipné a rozumnou stopážou disponujúce. Tri kvíky. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Představa prince Bečky na koni sama o sobě by měla být alarmující pro všechny zastánce zvířecích práv, protože tohle princovské monstrum by prolomilo hřbet i železnému oři. Princezna byla krásná, ale zbytečná, Emilka z chaloupky v lese byla nepříjemná ve všech podobách a ve všech byla i poměrně škaredá, i když i tak jsem doufala, že se nakonec provdá za princova přítele Trávníčka. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Co ta Andulka na princi viděla? Proč s ním chtěla být, když neprojevil žádnou, ani charakterovou přednost? Nebo tou je pouhá zamilovanost? Dostalo se Emilce nějakého uznání za to, že přiměla prince (a následně celé království) zhubnout? Musela Veškrnová, zvlášť zpočátku, tolik přehrávat? Proč medvěd Purkrábek usíná po skořici a nespasí se snědením kvíku? A není na pováženou, když nejsympatičtější a nejschopnější postavou nějakého filmu je Trávníček? (Jo a – abych nevyšel z proudu otázek – nemělo být "O princi Bečce"?) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Byl jsem konsternován. Veškrnová si měla uvědomit, že se jedná o pohádku, a nelétat po scéně v jakési režné haleně bez podprsenky. Rozhodně by bylo také vhodné vyškrtnout dialog: jéé princi, vy tu máte krásného ptáčka! Můžu si ho pohladit? Medvěd musel prožít nějakou strašlivou nehodu, ze které mu zbyla pouze hlava, tělo mu přišili od někoho jiného. Soudím tak z toho, že se skládal ze dvou barevně zcela neadekvátních částí. Škoda, že už nejsme království, problém obezity by byl podle vzoru této pohádky během sedmi dnů vyřešen, tlouštíci by ho museli za tuto dobu celé oběhnout. Ale když máme republiku?! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama