Reklama

Reklama

Císařovy nové šaty

  • USA The Emperor's New Clothes
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1989, 9 min

Režie:

Gene Deitch

Předloha:

Hans Christian Andersen (kniha)

Kamera:

Eva Kargerová

Hrají:

Václav Postránecký (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Kreslená adaptace známé pohádky H.Ch. Andersena, ve které je král větší "formát" než v Andersenově verzi a podvodní krejčíci jsou po zásluze potrestáni. (CS Film)

Recenze (9)

Radko 

všechny recenze uživatele

Obohatenie klasickej dejovej schémy o humorné momenty a trochu iné poňatie cisára rovnomerne ochudobňuje neveľmi podarená animácia. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad* Tahle krátká pohádka mě vůbec ničím nenadchla. Nepěkná a nenápaditá animace, moderně adaptovaný příběh bez špetky pohádkovosti a ponaučení hrozně slaboduché. Ač jsem si to nemyslel, ale nedokážu dát ani jednu titěrnou hvězdičku. Sami můžete posoudit třeba tady [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Klasika od H. Ch. Andersena se skutečně pohádkovým vyústěním: císař rychle pozná svou chybu a s odvahou dokončí průvod a peníze podvodníků se vysypou z balónu, kterým se snaží uniknout z místa činu, se vysypou na zem... Tak bychom si jistě všichni přáli, aby podobně trapné situace končily, leč realita často není tak pohádková... Celkem je to dost rychlé a pompézní, ale to myslím dobře odpovídá příběhu a záměru a nahý císař by snad v tomto pojetí neměl urazit ani dětské oko. Dobré pro pobavení i zamyšlení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na devět minut výborné. Pohádka působí moderně a zároveň úsměvně. Pobaví děti i dospělé a Václav Postránecký se k tématu pohádky doslova hodil, respektive jeho hlas. A k tomu skvělá hudba. ()

Reklama

Reklama