Reklama

Reklama

O Malence

  • angličtina About Malenka
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1988, 13 min

Obsahy(1)

V roce 1988 se režisérka znovu sešla s výtvarnicí Jitkou Valterovou a vznikla tak velmi pozoruhodná adaptace Andersenovy pohádky. Pro děti může být příběh doprovázený dramatickou hudbou možná mírně temný, na druhou stranu celkové pojetí, s jakým autoři přistoupili k fantasknímu příběhu, svou neobvyklostí připomíná téměř poetiku japonských anime. (Anifilm)

(více)

Recenze (3)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaná pohádka H. Ch. Andersena O Malence do podoby krátkého filmu s půvabnými ilustracemi Jitky Walterové. Pro všechny, kdo umí žasnout... ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že Andrsén moc rád děti neměl, když pro ně psal takhle ledové a poněkud morbidní pohádky. Začíná to už kresbou, kdy Malenčiny černočerné oči působí dojmem, jako by žádné neměla... no dobrá dobrá, za animaci spisovatel nemohl. Ale za toho krtka a napíchnutého motýla bezesporu ano. Celý příběh je postavený negativně, Malenka totiž neustále bojuje se svým ženským údělem - kdo ji vidí, hned si ji chce vzít za manželku, a tak musí pořád prchat. Možná to je škoda, kdyby neutekla, její děti mohly být přeborníky v plavání nebo v tunelování. Takhle se budou maximálně celý život houpat na kopretině. Jinak mě zaujalo, že krtkovi se Malenka líbila na první pohled. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama