Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které vás uchvátí ve svém průběhu, některé zaberou až třeba závěrečnou scénou či překvapivým koncem. A pak jsou filmy, u kterých jste si od začátku jisti, že to je pětihvězdičková bomba. A to se stalo mně u tohoto snímku. Takovouhle akci jsem dlouho neviděl, pokud vůbec někdy. Málokterý film dokáže ve svém průběhu natolik přesvědčit, že je opravdu válečný. Těch bojových scén je vskutku mnoho, ale hlavní je, že jsou naprosto realisticky zobrazené. Tomu přispívají i bezchybné a opět zcela věrohodné herecké výkony. Na tomto válečném pozadí však vyčnívá příběh jiný. Příběh bratrské lásky, co je jeden pro druhého schopen obětovat. K tomu výtečná hudba a taky trochu sentimentu. Snímek není sice bez chyb, ale k nejlepším válečným filmům jej budu řadit myslím poprávu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci vojnovy velkofilm a krasne naplnena Hollywoodska mustra, ozivena korejskou dramatikou. Akcne sceny su dostatocne intenzivne a vztahy medzi postavami vyborne gradovane. Ma to hlbku, myslienku, emocie aj adrenalin. Porovnania s Ryanom su samozrejme mimo (toto je taky lepsi Windtalkers-ktory mam asi ako jediny na svete rad), ale lepsich vojnovych filmov vela nenajdete. 9/10 ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro mě premiérové setkání s korejským filmem dopadlo nad očekávání dobře. Film nabušený emocemi, akcí, triky, prostě vším, co potřebuje každý správný blokbaster, ale zároveň se tento snímek nijak nepodbízí. Všechno vyznívá tak realisticky a opravdově, až úplně věřím, že to přesně takhle někdo mohl prožít. Bez diskuzí se jedná o jeden z nejlepších válečných filmů všech dob s nádhernou hudbou a výbornými herci. Btw. Zachraňte vojína Ryana je rozhodně, ale rozhodně slabší a hlavně méně uvěřitelný snímek. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Je-gyu Kang .. Většina dosavadních (přehnaně) nadšených komentátorů zde vyzdvihuje originalitu, reálnost a chtě nechtě srovnává s majstrštykem Zachraňte vojína Ryana. Ano, reálnost provedení je skutečně na špičce a naturalizmus často bere dech (a také dost nudí, když se to samé opakuje po několikáté), ale je třeba vzít v potaz šestiletý posun, kdy možnosti výroby triků a speciálních efektů opět pokročily o velký krok kupředu. Tím nechci nijak snižovat reálnost samotného Spielbergova díla, které v tomto ohledu nastavilo laťku tak vysoko, že i dnešní produkce se jí spíše jen rovná. Další aspekt je originalita. Jelikož holduji žánru válečných filmů, musím říct, že originalitou Pouta války nijak nezáří, ba naopak. Hrátky s rámcováním do současností či prostřihy do minulosti tu už mnohokrát byli. Scénář tedy moc nápaditý není, ale zpracování to zachraňuje. Emocionální struna taktéž brnká, ale k slzám jsem měl tentokrát daleko. I přesto se jedná o dobré válečné drama a patří do širší Top válečných filmů, ovšem z vítězného piedestalu Saving Private Ryan nesesadí! A to ani náhodou!! 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Pouta války, líbil se mi také Spielbergův ,,Ryan“. Předpokládám, že se tyhle dva kousky srovnání nevyhnou. Ryanovi jsem ovšem fláknul hvězd 5. Je fakt lepší? Jak v čem. Třeba příběh - dva bratři, starší chrání mladšího a do toho komunisti – jasný body pro ,,Pouta“. Dává pocit, že nejde jen o válečnou krev. Ale všechno ostatním - body pro americkou produkci, protože v ,,Poutech“ jsem válku prožíval jen s hlavním hrdinou. Taky ta korejská mentalita mě ,,nebere" (šílený myšlenkové zvraty JIN-SEOKA). Každopádně válka je stejná všude na světě a ukázat ji, znamená brodit se v potocích krve, sledovat hrůzu, strach, utrpení a nenávist nejen vojáků, ale taky civilního obyvatelstva. Válečný scény dneska dokáže natočit kde kdo, ale jen frajer zvládne přímej útok na vaše city. Ještě se máš co učit Kangu! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)

Reklama

Reklama