Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

teutates 

všechny recenze uživatele

Citovo napäté dielo,ktoré strašne pripomína Ryana.Na mňa to pôsobilo ako"lacnejšia odroda"vojaka Ryana.Dlhá stopáž,ktorá začínala nudiť už v100minute!Možno si to vyžiadali tie nečakané zvraty,ale na mňa to veľmi nezapôsobilo!Nebudem tento snímok vychvaľovať,pretože neukázal nič nové!Všetko sme už niekde videli.Dejová línia je zaujímavá a ťažko predvídateľná,ale aj napriek tomu sa mi nepáčilo prevedenie niektorých scén.Technický dokonalý snímok?Kdeže..! :))Niekedy unáhlená a niekedy opäť spomalená kamera,ktorá vôbec nepôsobila ako kladný element!Dialogy zučastnených miestami až nezmyselné..!3*za bratov a pár slušných akcií..! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Ryanem tenhle film vystihuje dost přesně - bohužel až příliš. Technicky precizní, sugestivní válečné scény a vkusně dávkovaná emocionalita, ale pro mě osobně až příliš konvenční výstavba příběhu. Rámování do současnosti, (zpomalené a prosluněné) flashbacky do krásných dob míru, to už jsme ve válečných filmech viděli mnohokrát. Stačí si spojit výstavbu scénáře Ryana, Kulky v hlavě a Narozen 4. července a Je-gyu vás nemá čím překvapit. Trochu škoda, že se při té realizační jistotě nezmohl i na trochu originality co se kompozice děje týče. Tohle je takřka klasický "hollywoodský válečný film", snad až oldschool - myslel jsem si, že podle tak provařených mustrů se už filmy ani netočej (v zákopech hrdina vzpomíná nad fotografií, vzpomíná jak po sobě cákali vodou... eh :-). Ale i tak velmi suverénní čtyři hvězdičky. Skvěle natočené, city nabušené. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

S vypätím posledných síl som dopozeral film, ktorý takmer každý druhý komentátor porovnáva, či prirovnáva k filmu Zachráňte vojaka Ryana. Rozbeh bol taký ázijsky naivný až trápny, ale dalo sa to prežiť. Keď prišli prvé bojové scény, dala sa ešte oceniť snaha o realistické znázornenie. Ale neskôr som si so stále väčšou naliehavosťou uvedomoval, že ďalšie bojové scény sú iba mierne odlišným variantom úvodných. A že sa okrem donekonečna opakovaných bojových scén nič zvláštne nedeje. A to sa už nedalo pozerať, pretože opakovanie vás spoľahlivo unudí. Nejdem opakovať viackrát spomenuté chyby v scenári, réžii, kamere atď. Nejdem ani polemizovať s mnohohviezdičkovými hodnoteniami a nadšenými komentármi. Každý má právo na svoje hodnotenie a svoj názor. Akurát neviem kam nás trvalý rast násilia a brutality dovedie, pretože relativizácia zla môže spôsobiť u nezrelých jedincov veľké sklamanie pri konfrontácii s realitou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších válečných filmů co jsem viděl a neustálý srovnávání se Spielbegovým Vojínem Ryanem si to naprosto zaslouží, spíš Spielberg by mohl být šťastný, ale řikat že Pouta války jsou jenom kopii je naprostá blbost, je sice pravda že oba dva filmy se zábívají vojenskou tématikou a oba jsou natočený úžasně realisticky, i když si myslim že Pouta války ještě o něco víc, ale jinak jsou to dějově naprosto odlišný filmy. Pouta války jsou o bratrským vztahu, který se po dobu války mění až v nenávist a Vojín Ryan je o hledání vojáka, kterému zemřeli bratři a tak ho chtějí poslat domu, takže nevim co je na tom tak stejný, ale jinak se tyhle dva filmy srovnávat dají. A teď když jsem tenhle film viděl, tak se mi Vojín Ryan zdál o moc horší. A to jak dějově tak i co se týče bitev, ty maj Pouta opravdu vychytaný a někdy ještě krutější než vylodění v Normandii a co je na tom nejlepší je, že takových bitev je tady hned několik. Korejci tady z těch bitev dělaj opravdový jatka a všechno to je ještě podpořený dokonalou kamerou, úžasnou hudbou a bezchybnými hereckými výkony. Jen tak dál, takovýhle filmy já můžu ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

V tomhle válečném filmu, kde šikmoocí bojují proti šikmookým, nechybělo snad nic .. láska, napětí, krev, zrada, pomsta, kapesníček .. ale přesto jsem měl chvílemi pocit, že tam chybí úplně všechno, hlavně emoce (rozumějte pro mě, protože jinak jich tam bylo přehršel), takže jsem jen tak znuděně sledoval všechen ten mumraj, občas sebral urvanou haksnu a hodil ji zpět na bojiště a čím dál častěji koukal po hodinách, kdy že už bude konec .. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)

Reklama

Reklama