Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je navždy vymazána z vesmírné mapy kvůli stupidní pilnosti těch nejodpornějších tvorů v celém vesmíru. Vteřinu před tím je zachráněn jeden z pozemšťanů, Artur Dent. Jeho mimozemský přítel v lidské podobě, Ford Prefect, ho vezme s sebou na vesmírný stop a oba se tak ocitají na lodi ničitelů Země. Tím začíná nešťastné vesmírné dobrodružství s hledáním základní otázky života, vesmíru a vůbec. Denta na něm doprovází dvouhlavý galaktický prezident Zafod Bíblbrox, jeho pozemská přítelkyně Trillian a neskutečně paranoidní android Marvin. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (899)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco důležitějšího než moje ego, chci to zastřelit......Knihy sú skvelé a patria k tomu najvtipnejšiemu a najlepšiemu čo som kedy čítal. S filmom je to už zložitejšie. Kvôli rozumnej stopáži sa muselo veľa vecí vynechať a skrátiť. Nepôsobí to celé až tak vtipne, ale dobre sa na to pozerá. Výprava aj napriek malému rozpočtu vypadá dobre a v niektorých scénach dokonca úchvatne. Príjemný film, ktorý fanúšika knihy (mňa) neurazil a ani nenahneval. Pre ľudí, čo knihy nepoznajú to môže byť trochu ťažké a divné sústo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k parádní knižní předloze bylo mé očekávání ohledně tohoto filmu obrovské. A úměrně tomu bylo velké i zklamání. Co v knize působilo ujetě vtipným dojmem a nutilo čtenáře k salvám smíchu, to ve filmu naprosto nefungovalo. Roztříštěný, nekonzistentní děj, trapně působící humor, vizuální stránka vcelku nezajímavá... ne, k tomuto filmu se vracet nebudu, to si radši potřetí přečtu ošmátraný antikvární výtisk ze slovíčkaření Douglase Addamse. 45% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak mám pravdu povedať, bojím sa dať štyri hviezdičky už len kvôli prvej polhodinke, tá ma natoľko odradila, že som mal chuť film vypnúť. Film sa však pekne rozbehol, čo nebýva tak častý jav, väčšinou opačne. A všetko to nakoniec dalo prekvapivú pointu, pekné spracovanie, hlavne po farebnej stránky. A najmä ten milý malý robot bol strašne zlatý! 65%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování Stopařova průvodce po Galaxii srší nápady od začátku do konce, je vyplněno pestrým prostředím a udržováno při životě odlehčeným, místy až lehce stupidním, humorem. Nemohu říct, že bych se nějak extra bavil, rozhodně nemohu říct, že bych si z filmu odnesl nějakou myšlenku, nicméně nuda to rozhodně není... 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Síce to vyzeralo ako z 90.rokov a čudoval som sa že je to z roku 2005, ale mne sa začiatok veľmi páčil. Veľmi dobrý nápad. Žijete si svoj nudný život a zrazu vám niekto povie, že do zničenia planéty Zem zostáva pár minút. A on vás odvedie do vesmírnej lode pričom vaša planéta už neexistuje. Ostatné je ale absolútne neatraktívne a príbeh nudí. Z réžie Gartha Jenningsa cítiť detskú radosť a nadšenie pre Sprievodcu, ale čo z toho, keď sa nápady navzájom zadupávajú, strácajú v chaose. Celková štylizačná kombinácia hraného televízneho skeču, podivného filmu, animovaných sekvencií - pôsobí rovnako šialene, ako akcia na plátne a rovnako aj škrípe. Mne osobne nepomohla ani snaha prijať film ako totálny úlet. Stopárov sprievodca galaxiou je kravina. A to bez ohľadu, či sa na ňom bavíte, alebo zmierate nudou. Je to zlepenec, ktorý kadenciou guľometu so striedavým úspechom dávkuje humor prekladaný nudou. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • V hospodě v jedné z úvodních scén filmu sedí v několika záběrech po levé straně herečka Su Elliot, která ztvárnila postavu Trillian v divadelní hře z 80. let. (montana_cz)
  • Květináč petúnií, který se proměnil z termonukleární střely, je tvor zvaný Agrajag, který je vždy po reinkarnaci zabit Arthurem Dentem (Martin Freeman), což odkazuje na třetí knihu ze série Stopařův průvodce Galaxií "Život, vesmír a vůbec". (jakubmoravec)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama