Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reality-show, která jde ve všem nadoraz. Do velké sklepní místnosti je zavřeno šest účastníků podivné reality-show nazvané Všichni za jednoho. Jejich úkolem je vydržet spolu ve stísněných podmínkách nejméně po dobu jednoho měsíce. Na konci je čeká milionová odměna. Problém je, že pravidla hry nejsou tak docela jasná. Všichni přítomní vytvoří jakousi umělou rodinu: "otcem" je nezaměstnaný popelář Vladimír, "matkou" nesmělá venkovanka Renáta, "dětmi" jsou student sociologie Pavel, do sebe uzavřená dívka Kamila a optimistický dobrodruh Petr. Posledním členem skupiny je "děda", bývalý vězeň z uranových dolů. Skupina prochází těžkými zkouškami vzájemné důvěry, ponorkovými stavy a vypjatými situacemi. Nikdo nemá ponětí o čase, neboť zde není denní světlo ani fungující hodiny. Napětí se zvolna stupňuje až k nesnesení. Pokus o únik z uzavřeného prostoru se nezdaří. Hráčům nakonec dojde, že na povrchu země se zřejmě stalo něco, kvůli čemu zůstali nadobro zapomenutí...
Nezávislý český snímek je prvním celovečerním dílem scenáristy a režiséra Karla Žaluda. S nadsázkou odhaluje temné stránky světově rozšířeného televizního žánru reality-show. Lze dokonce mluvit o vizionářské inspiraci: scénář k filmu totiž vznikl dříve, než se tento typ pořadu objevil na českých obrazovkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nedotažený pokus o vyjádření zla jménem reality show. Herci jsou vesměs opravdu špatní. Napsaní podle jednoznačně daných šablon a hrají pořád dokolečka to samé. Na tomto filmu je zcela jasně znát že pokud někdo v česku zkusí žánrový film a nejen nemastnou neslanou hořkou "komedii" o ničem, tak má velké problémy. Škoda též divného závěru. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Nápad filmu je na české poměry originální. Zpracování už trochu horší, ale i tak jsem byl zvědav, jak to dopadne - čili mě film zaujal. Šestka soutěžících nebyla vybrána špatně (i když ten Karel mi trochu vadil:)). Pana Žaluda můžeme relativně pochválit, natočil lehce nadprůměrné drama. Dialogy určitě mohly být propracovanější, ale i tak dávám 60%. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tento film musel skoro tři roky čekat na to, než se dostane k divákům, což nakonec pochopila akorát ČT, která byla ochotna zařadit ho rovnou do filmového klubu a udělala velmi dobře, jelikož tenhto film je doslova klenot a i když jde jen o amatérský snímek, vůbec to není na škodu. Neokoukané tváře podávají velmi vyrovnané výkony, třeba ten popelář, ten je vážně na zabití a mladé dívky mi bylo upřímně líto. Střídají se zde úsměvné momenty (párkrát jsem se od srdce zasmál) s chvílemi tak mrazivými, až se mi z toho dělalo špatně. Žalud je velmi nadaný filmař a třeba scéna s nakládanými hermelíny perfektně vystihla situaci. Film si buduje atmosféru až do konce, kdy nabere akčnější obrátky a trochu jiný rozměr, ale ty titulky na závěr mě přišly trochu zbytečné, určitě by bez nich snímek vyzněl lépe... Rozhodně jeden z nejlepších českých filmů poslední doby, stojí za zkouknutí! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně silné čtyři a myslím si,že ten film je tady na ČSFD hodně nedoceněný. Dovedně napsaná, zahraná a zrežírovaná žánrovka, resp. podžánrovka, která měla být kratší, občas mohla přitvrdit, jindy víc dovysvětlit (kudy tam šel vzduch?, proč nikoho nenapadne, že i když je někdo nahatý, může mít případný vysílač v náhrdelníku, náušnicích nebo brýlích?. proč nikomu nepřijde divné, když Pítr spálí tak vehementně lístek?, kam dávali odpadky, když tam v tom rohu 60 prázdných konzerv rozhodně nebylo?, kam časem zmizelo lehátko?, nepotřebovala Kamila náhodou vložky?, chodí pes taky na latrínu? apod.). A taky závěr mne zklamal, ale k tomu se dostanu. Líbilo se mi ale, že postavy nejsou jednoznačné, dobře se rozvíjejí, sympatie a antipatie se přelévají zleva doprava, skvělý je ten občasný humorný záblesk, čímž se to příjemně odlehčuje, dlouhou dobu je to natočené naprosto dokonale. Po cca 45.minutě tomu začne docházet dech, jednotlivá "odhalení" a "zvraty" jsou už dávkované příliš uměřeně, a na konci už mi přišlo, že se poněkud vaří z vody. A vyznění samotné mi přišlo krapet křečovité - bylo cílem především si udělat prdel ze studentů sociologie, kteří neobstojí tváří v tvář tvrdé realitě? Bylo cílem připomenout zločiny komunismu? Bylo cílem kopnout si do Čecháčků? (Viz závěrečný titulek, že se Kamila odstěhovala do zahraničí. A btw, jak to dopadlo s tím jejím nemocným otcem?) Příliš mi to lavíruje a nelíbí se mi ani jedno vyznění. Snad jen popelářovo "prozření" mne zaujalo, ale je to zase shozené závěrečným titulkem, že dostal, co chtěl a oč se celou dobu snažil. Ale jinak skutečně na současné české poměry vysoký nadprůměr a chvílemi jsem přemýšlel nad plným počtem hvězd. ()

fleker

všechny recenze uživatele

tendle film sem zatim nevidel...jentak si tu něco poznamenavam...(vubec tendle komentar nectete, csfd funguje zvetsiny jako muj osobni denicek a zpovednik)...nasel sem ho ve sbirce janka85 (fakt kanón) ...podle názvu sem si myslel ze je to naka prasečina...janek navic na tendle snimek laka uz 12tilete chlapce (pata trida (romove o tri tridy meně)....coz me v tom utvrdilo....dokonce mu pry behem sledovani filmu lezl deda mraz po zadech.....tim je vse jasny...vypada to jako klasickej kinobiják z dílny jardy papeže...doufam ze ztoho honzik petaosumdesat nebude mit v adolescenci nejaky to traumátko, to bysme neradi............................................jo a že prej to režíruje žalud.... ()

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo ve skutečném sklepě kdesi v pivovaru. Bylo tam 13 stupňů a venku bylo 30, byl červenec. Konec natáčení několik herců odneslo ulehnutím do postele. Herečka Kateřina Janečková měla poslední týden natáčení angínu a točila s horečkou. (cariada)
  • Ještě týden před natáčením neměl štáb kameru, tak si jí kameraman koupil sám. (cariada)

Reklama

Reklama