Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

francis 

všechny recenze uživatele

Po naprosto bezchybném prvním dílu je pro mě dvojka velkým zklamáním. Filmovým zpracováním ztratily část kouzla i některé pohádky, které při pouhém poslechu působí mnohem poetičtěji. Někteří tvůrci trochu moc "tlačili na pilu", aby jejich výtvor byl co nejvtipnější, a zas tolik to nevyšlo (nejvýraznější to je asi v Hrbáčích z Damašku). Celkově to vidím tak na 70%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Subjektivně vzato se dvojka prvnímu Fimfáru nevyrovná. Ale stále je daleko zábavnější, než spousta hraných pokusů o komedie a díky Werichově ostrovtipu i chytřejší. Z celé čtveřice se mi nejvíce líbil úvodní příběh Moře, strýčku, proč je slané?, zatímco u Hrbáčů z Damašku mi samovolně klesala pozornost. Když se to všechno zprůměruje, je to tentokrát tak na 70%. ()

Reklama

RadimFišer

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako lepší a zajímavější jedničky. zejména paleček se sněžným žroutem mě dostal. Obzvláště, když si na konec pohádky vyšlapal sedmimílové boty. Tohle je jeden z mála příběhů, kdy se mi líbí moderní úpravy. Ale říkám si, že by to chtělo vymyslet nějakou novou sférouvou pohádku pro děti, aby na nás mohli vzpomínat. Udělali jsme Pottera, ale co bratři Grymmové? Nebyl by tady někdo, kdo má v hlavě novodobou pohádku? Přispěji ti obdivuhodný autore... Líbilo se mi zpracování, ale neviděl jsem všechny pohádky. Snad příště... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Fimfárum 2 je okouzlující film, u kterého platí otřepaná fráze, že je pro děti, ale dospělí se u něj nebudou nudit. Werichův charismatický hlas navíc působí i roky po jeho smrti. Jelikož je ale Fimfárum povídkový film: Moře, strýčku, proč je slané 80 %, Tři sestry a prsten 70 %, Hrbáči z Damašku 60 %, Paleček 80 %. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Už jsem nebyl tak okouzlen, jako u jedničky (není tu žádná gradace, vše je ve stejném stylu, jako jednička). Stejně je ale Fimfárum 2 milé. Je to pěkná podívaná a například příběh o třech hrbáčích se mi velmi líbil :) (se na něj jdu podívat ještě jednou :), jo alkohol a zbraně :) ). Opět dobrá práce ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)

Reklama

Reklama