Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

V záplavě špatných hodnocení jsem se rozhodl od filmu nic neočekávat a byl jsem docela mile překvapen. Je to sice béčko, ale v tom nejlepším slova smyslu. Celkem dobrá atmosféra tmy a tísně jeskyně. Samozřejmě postavy nejsou moc propracované. Příběh je dost předvídatelná klasika, skupina nešťastníků, nechtěně uvězněná v jeskyních, je postupně vyvražďovaná tajemnými monstry. A jak to bývá skupina nešťastníků se snaží přežít a dostat do bezpečí. Příšerky sice vypadají skoro jako dráčci z pohádky, ale jinak je to hezká podívaná. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ČIERNOČIERNA TMA+PÁD DO TMY Čakal som úplnú sra*ku a musím povedať, že až také zlé to nebolo. Béčko. Neviem na koľko ma ovplyvnili zlé očakávania, ale nenudil som sa (logika však škrípe). Režisér nevie pracovať s atmosférou a prvú polovicu dosť zhadzuje klipovitý chaos, ktorý sa "to" snaží neukázať divákovi. Herci sú obstojní, aj keď sa o ich postavách nič nedozvieme. Výprava fakt slušná... A to je kameň úrazu. Oproti skvelému a lacnému Descentu totiž tento film využíva triky aj pekné filtre či pohľady príšreiek, ale film potom nemá tú správnu stiesňujúcu atmosféru. Celé to pripomenie KRÁĽOVSTVO OHŇA - jednak pomiestnou bezradnosťou režiséra, jednak hudbou, ktorá z "ničoho" robí aspoň trochu napínavú jazdu úzkymi podvodnými tunelmi... a akcia - filmu to najlepšie odsýpa keď sa niečo deje, ale je to pričasto zbytočne chaotické. Béčko. Béčko, ktoré sa nevie rozhodnúť či rozpútať survival akciu s drsnými hláškami, alebo využívať zvuky a temnotu jaskyne. Rozbehne sa obomi smermi, ale ani jeden nie je dostatočne presvedčivý. Prečo som dal vlastne 3*? Asi pre hrozné AVP, dementnú ANAKONDU 2 atď... ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No hrůza no... Herci hrají asi s takovým nasazením, s jakým se poslanci rozhodují, jestli si koupit chlebíček za 3,- nebo bagetu za 10,-. Hudba otřesná, jakoby zkopírovaná z nějaké starší PC hry (že by Leisure Suit Larry?), kulisy tak vydařené, jako pohádky ze studia Kamarád.... No hrůza. Ani nevím, proč dávám dvě hvězdy. Možná za příjemné zakončení a za závěrečné titulky, u kterých jsem si uvědomil, že už je naštěstí po všem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce jako Briti natočili PÁD DO TMY, vyrukovali amíci s JESKYNÍ. Lokaci mají pěknou, klaustrofobii vzali na ještě vyšší level, když hrdiny natlačili nejen do úzkých tunelů, ale rovnou do zatopených úzkých tunelů, monstra naservírovali srovnatelně nezajímavé a s dějem a postavami to tvrdě prohráli. Postavy jsou ploché, děj nenapne ani nepřekvapí, aspoň, že je ta běhačka/plavačka/šplhačka jeskynním bludištěm trochu nakopnutá akčními scénami jako vystřiženými z horolezeckého thrilleru a že otravně zběsile nastříhané útoky monster, kdy nic nevidíte, se naštěstí časem unormální. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou setkal Hunt s Marshallem a hecli se, že by natočili nějakej biják na stejný téma. Po roce se setkali, Marshall si spokojeně mnul ruce, Hunt byl nasranej. Kouknul se totiž na ČSFD a zjistil, že Marshallův plán se líbil víc. Aby ne, Marshall měl ve filmu 6 bab (z toho 4 opravdu pěkné exempláře), Hunt jen dvě baby a k tomu hromadu těch nejoslizlejších maníků, pěkně naolejíčkovaných a nagelovaných. Marshallovy potvůrky jsou mnohem děsivější a to nepotřebují křídla a přiznaný chrup. Marshallova jeskyně vypadá přece jen jako jeskyně, Huntova jeskyně vypadá jako byste zkřížili béčkovou fantasy s dokumentem Cesta po světových jeskyních za 80 dní. Nojo, Rumunsko je halt těžce zkoušená země - Dracula, Čaučesku a templáři (jak jinak). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)
  • Herci strávili během natáčení, na které dohlíželo několik světových expertů na potápění, denně 10 až 12 hodin v mokrém oblečení, aby bylo jejich vystupování co možná nejvíce reálné. (imro)

Reklama

Reklama