Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nářez za zvuků fotbalových chorálů, který musí potěšit nejednoho fanouška fotbalu a moderních anglických krimifilmů. Tohle vše funguje skvěle i díky solidní osobní gradaci. Zneuctít rozžhaveným pohrabáčem černošské velikosti by zasloužil překladatel českého názvu, nejen kvůli o rok mladšímu filmu, který se opravdu Hooligans jmenuje. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Football Factory je vlastně jen přehlídka exotů a vypatlanců, jejichž IQ se pohybuje na hranici neandrtálců, tedy zhruba jako u hráčů Manchesteru United. Po celou dobu jsou k mání dialogy tak vulgární, že i já, politováníhodný starý dlaždič, jsem se občas červenal :). Střídání scén rvaček, násilí a fetování je až téměř fádně pravidelné, o nějaké konstruktivní zápletce pak zde nemůže být ani řeč, pač je to celé prakticky jen sešroubované z volně navazujících scének ze života právě těchto bezduchých existencí a nakonec ani "filozofické" vsuvky ústředního hrdiny nad smyslem života na mě příliš nezabraly. Takže z filmu jako celku mám docela rozpačité dojmy.Proč tedy nadprůměrné hodnocení? Jednak jsem obrovský fanda fotbalu,anglické ligy především. Jednak Footbal Factory naplno vystihl atmosféru života Hooligans, je to trefně syrové, drsné a nekompromisní a především živelně britské. Jednak se tu autoři s ničím a s nikým nemažou, tak jak to funguje v reálném životě. Jednak to má spád,šťávu a vůbec to nenudí. Jednak tu jsou výrazné a nenudící postavy,které vynikly i díky skvělým hercům. A především, celý film pojednává o fanoušcích božské a pro mě nedotknutelné a neporazitelné (tedy většinou neporazitelné) Chelsea, takže já osobně nemám co řešit 8D ! Já si zkrátka myslím, že ikdyž Football Factory po filmové stránce příliš nefunguje, má hodně co nabídnout a především, dokáže pobavit. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem pořádný nářez, když to několik mých oblíbených uživatelů ohodnotilo i 5*, no po této stránce odcházím spíše zklamán. Není to špatný film, ale přece jenom se tu víc chlastalo a šňupalo, než abych si užil množství pořádných pouličních bitek. Sprostá mluva a okomentování dvou buchet povadlé ocasy najebaných borců mi to moc nenahradili. Některé vedlejší postavy určitě zaujaly - Danny Dyer si taky nevedl špatně, ale já od toho očekával přece jenom trochu víc. Jednou jedinkrát jsem zažil a zúčastnil se baníkovského výjezdu Ultras do Opavy a to bylo pánové a dámy jiné terno. Zvlášť když ti ocasi nechali polovinu před stadionem a nechtěli je pustit na zápas… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Football Factory" je snáď jediný film za posledných desať rokov z produkcie Veľkej Británie, ktorý by som mohol pozerať stále dokola. Výborným spôsobom zachytáva život anglických futbalových Ultras. Ano, zachytáva, mapuje, predkladá i nezasveteným divákom atmosféru aká panuje medzi chlapmi, pre ktorých je najväčším povyrazením ísť cez víkend z niekoho vymlátiť dušu. Nemoralizuje, ani sa nejak nesnaží to hlbšie riešiť. Čo je len dobre. Oi!, Oi!, Oi! "Footbal Factory" je výborný filmový zážitok, a nie len pre chuligánov. ***** ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem útok na 5*, ale u závěrečných titulků jsem se spíše obával, aby tento film udržel výsledné 4*. S hooligans nesympatizuji skrze zbytečné bitky (či horší věci), ale respektuji je za jejich vášeň k milovanému klubu + chorály atd.. Navíc miluji fotbal tudíž jsem se na film těšil, zvláště když ústřední postavy fandí mé oblíbené Chelsea. Bohužel se tu vyskytují všehovšudy 2 větší bitky a k nim pár menším potyček a většina filmu je o rozjímání nad životem a smrtí v podání Dyera, který sní o své smrti stále dokola. Je tu také nejedna vtipná scéna. Suma sumárum jsem čekal o něco víc a výsledné 4z5 jsou tedy lehce nadhodnoceny. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Poslední film, ve kterém se objevil herec John Junkin, který hrál postavu Alberta. (don corleone)
  • Během zápasu juniorů, kdy po sobě vyjedou Billy Bright a Millwall Fred, improvizoval Frank Harper hodně svých replik, včetně rasistických urážek. Vyprovokoval tím Tamera Hassana k reálně vypadající reakci. (don corleone)
  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama