Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1938 ukradnou dva gangsteři raketový motor, který patří vynálezci Howardu Hughesovi. Na útěku ho schovají na letišti, kde ho najde mladý pilot Cliff Secord. Gangstery si najal slavný herec Neville Sinclair, se kterým hraje ve filmu Cliffova přítelkyně Jenny. Další den se koná na letišti letecká show, kde Cliff díky raketovému motoru připnutému na zádech zachrání opilého pilota. Po motoru se však shání nejen jeho majitel, ale i spousta dalších lidí, kteří s ním mají obrovské plány. Jenny zjistí, že je Sinclair tajným agentem nacistického Německa, které má v plánu postavit z raketových mužů superarmádu, která po dobytí Evropy zaútočí i na Ameriku. Sinclair ji přinutí, aby Cliffovi napsala vzkaz, že má přivézt motor, jinak Jenny zemře. Podaří se mu ubránit raketový motor a zachránit přítelkyni? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá pecka, kterou jsem kdysi viděl v noci v telce a hrozně mě to zaujalo a pamatuju si, jak sem doslova hltal políčko po políčku a užíval si jednu z největších filmařských poct, neprávem nedoceněnou a zapomenutou.Ze vzpomínek je to za 4*, těžko říct co na to řeknu příští týden :) ale Errol Flynn rulezzz.85%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli takovým filmům mám tak rád filmy. Dobrodružství, akce, zábava, romantika, voňavá retro atmosféra, žádné velké drama, sympatičtí herci, přehledná režie odborníka Joa Johnstona (Captaina Ameriku opravdu nemohl dostat na starost nikdo povolanější) a jeden z nejlepších soundtracků Jamese Hornera. Kdyby tak byl Rocketeer ještě o něco kratší a zbavil se té nudy, která na několik minut zavládla kolem poloviny, nemohl bych mu vyčíst vůbec nic. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný film, který mě okamžitě vtáhnul svou neodolatelnou kombinací lásky k letectví a k filmům. Co se týče letadel, tak se zde objeví docela slušná řádka zajímavých typů, už v 10. minutě je například k vidění rychlostní speciál Hughes H-1 Racer, se kterým jeho konstruktér vytvořil v roce 1935 rychlostní rekord 566 km/h (rekord hydroplánů držel letoun Macchi MC-72 s rychlostí 709 km/h). Sám Howard Hughes má ve filmu docela dost prostoru. Komické bylo, jak se při dabování dabéři nějak nemohli rozhodnout, jak jeho jméno číst, takže opakovaně zazní jak [hjůdž], tak [hjůs]. No takže dál se objeví i model tehdy (v roce 1938 kdy se děj odehrává) ještě nepostaveného obřího letadla Hughes H-4 Hercules známého jako The Spruce Goose, velkou roli má další rychlostní speciál Gee Bee, svého času také nejrychlejší letadlo světa. Dále se objeví na chvíli Ford Tri-motor a krásná raritka, Autogyro Pitcairn PCA-2. Co se týče filmu, tak je zde několik scén natáčení, postava Timothy Daltona má zjevně odkazovat na Errola Flynna, v jednu chvíli pozdraví nějakého jiného herce Clarku, což je zase asi odkaz na Clarka Gablea. Celkově se mi film fakt líbil, ale je fakt, že byl trochu moc dlouhý a ke konci se tempo vytrácelo. Prostě taková krásná nostalgie po době, kterou jsem neprožil. Pokračování bych uvítal, ale toho už se nedočkám. To spíš remaku.. Jo a s Kapitánem Amerikou tohle nemá nic společnýho. Je to spíš jako Iron Man bez ironu. Zajímavost: Poslední čtyři písmena z nápisu Hollywoodland zmizela až v roce 1945. Ohledně komiksové předlohy: V roce 1985 napsal a nakreslil ve svých 30 letech Dave Stevens 70-stránkovou grafickou novelu The Rocketeer. Kniha byla dobře přijatá. Osobně jsem komiks četl a je až překvapivé, jak moc se film předlohy drží. Dokonce mám dojem, že určité změny oproti komiksu jsou jen k dobru! Filmový scénář mi přijde snad ještě propracovanější, ale stále velmi věrný. Po třech letech začal Stevens vydávat pokračování: Cliff's New York Adventure. To si přečtu v nejbližší době. Inspirací pro vznik Rocketeera byl seriál King of the Rocket Men a jeho následník Commando Cody - Sky Marshal of the Universe. Aby toho nebylo málo, tak těmto seriálům posloužil za vzor komiks s hrdinou Bulletmanem!:) Další info ještě zde: Rocketmania. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Solidní dobrodružné béčko, u kterého mě velmi mrzí, že mě minulo ve své době, protože jsem si jist, že jako malý kluk bych z něho byl nadšený - zábavná akce, boj proti nacistům, naprosto nádherná mladá Jennifer Connelly (vidět tento film tehdá, tak bych se do ní zamiloval podobně jako do Rachel Weisz v mumii a cestu do ne Topky hereček by si našla mnohem dříve :)), super role pro Timothy Daltona. Z nostalgie a atmosféry, kterou jsem z filmu cítil dávám za pěkné 4*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejde tu jen o mou oblíbenou krasavici Jennifer Connelly, ale také o celkový vzhled filmu, který nechává vzpomenout na dobu, kdy vzducholodě okouzlovali lidi a jakákoliv vyvinutější technika se měla teprve do světa narodit. Zpětně lze říct o obsazení, že je nečekaně hvězdné. Timothy Dalton, Alan Arkin, Jenn Connelly i Bill Campbell si odvedou svoje a závěr na vzducholodi jsem ani za 12 let nezapomněl. To se nepodaří každému snímku, ve mě zanechat takovou krásnou vzpomínku a i po letech mít chuť film shlédnout už jen pro tu naivitu a Disneyovskou vizáž. Kdo odolá tomu plakátu pro mě není člověk. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Původně se plánovalo vytvořit s Rocketeerem trilogii, film se ale stal kasovním propadákem. Režisér Joe Johnston později poznamenal: "20. června 1991 se hodně mluvilo o pokračování, ale 22. června se nikdo o něčem takovém ani nezmínil." (Nin)
  • Ze skutečných postav se ve filmu objeví komik W. C. Fields (v podání Boba Leemana), Clark Gable (Gene Daily) a Howard Hughes (Terry O'Quinn), jehož představitel je slavný díky seriálu Ztraceni (od r. 2004). (Nin)
  • Hlavního hrdinu Errola Flynna si mohli zahrát Dennis Quaid, Kurt Russell, Bill Paxton a Johnny Depp. Studio Disney chtělo nejvíce právě Deppa po jeho úspěchu ve filmu Střihoruký Edward (1990), ale režisér Joe Johnston a Dave Stevens (autor scénáře a původního komiksu) si nakonec prosadili Billyho Campbella, který svým vzhledem jakoby vypadl ze stránek komiksu "Rocketeer". (Nin)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Rocketeer dostane pokračování

Rocketeer dostane pokračování

28.07.2016

Ve 20. století nevzniklo zase tolik dobrých comicsovek, Rocketeer mezi ně ale rozhodně patří. Zábavné retro, v němž Joe Johnston trénoval na prvního Kapitána Ameriku, v kinech bolestivě propadlo. Za… (více)

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Reklama

Reklama