Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1938 ukradnou dva gangsteři raketový motor, který patří vynálezci Howardu Hughesovi. Na útěku ho schovají na letišti, kde ho najde mladý pilot Cliff Secord. Gangstery si najal slavný herec Neville Sinclair, se kterým hraje ve filmu Cliffova přítelkyně Jenny. Další den se koná na letišti letecká show, kde Cliff díky raketovému motoru připnutému na zádech zachrání opilého pilota. Po motoru se však shání nejen jeho majitel, ale i spousta dalších lidí, kteří s ním mají obrovské plány. Jenny zjistí, že je Sinclair tajným agentem nacistického Německa, které má v plánu postavit z raketových mužů superarmádu, která po dobytí Evropy zaútočí i na Ameriku. Sinclair ji přinutí, aby Cliffovi napsala vzkaz, že má přivézt motor, jinak Jenny zemře. Podaří se mu ubránit raketový motor a zachránit přítelkyni? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Cliff Secord se chystá ke zkušebnímu letu s novým prototypem letadla, se kterým chce ukázat co umí na soutěži pilotů. Do letu se mu zapletou (a více méně jej sestřelí) tlupa mafiánů a poldů, kteří se všichni ženou za zázrakem "jetpackem". Shodou dobrých i špatných okolností má Cliff zničené letadlo, ale naopak získal super vynález = a také mafiány a poldy v zádech. A když mu nacistický špeh unese přítelkyni (Jennifer Connelly) neváhá nasadit vše dostupné, aby ji zachránil.... Na filmu se již podepsal zub času = scény "létajícího muže" jsou sice téměř dokonalé, ale na "výbuch" vzducholodi už asi peníze nezbyly.. Scénář je kapku naivní (nejtvrdčí mafiánskej boss se zčistajasna změní na hrdinného američana), ale i tak pobaví.... Klenotem filmu je ale ovšem nádherná Jennifer, které to tady sluší víc než v kterémkoli jiném filmu (no snad ještě v Smrtihlavovi jí to slušelo také tak)... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nádherné komiksové retro, které šlape přesně tak, jak byste to od podobného filmu čekali. Trocha akce, nějaká ta romantika, pár hlášek a hlavně luxusní záporák. Timothy Dalton si svou reinkarnaci Errola Flynna neskutečně užívá (parodie na Robina Hooda jménem Laughing Bandit vládne) a z dnešního pohledu nemá chybu ani Terry O'Quinn (Locke z LOSTu) jako Howard Hughes. Johnstonovi se výborně podařilo zachytit tehdejší atmosféru a vlastně se vážně dá říct, že je to takový Kapitán Amerika bez Kapitána Ameriky. Jako jedinou vážnou slabinu vidím trochu unylého hlavního hrdinu, protože líbeznou Jennifer Connelly bych rozhodně přisoudil nějakému charismatičtějmu sympaťákovi. Ve výsledku je z toho ale velmi příjemný výlet do Hollywoodu třicátých let, který nešetří filmovými narážkami a nemusí se za sebe stydět ani po těch 17 letech, které uplynuly od jeho vzniku. Snad Johnston s podobnou láskou přitoupí i ke Kapovi. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úžasná komiksovka, ktorá je vynikajúcim príkladom perfektne zvládnutej práce ako tvorcov, tak hercov - samozrejme v rámci žánru. Môžem bez preháňania povedať, že je jednou z najlepších z 90. rokov. Má to razanciu, humor, dobré akčné a trikové scény, réžia Joe Johnstona je príjemne chlapčenská, proste dokonalá zábava. A ak máte radi filmovú hudbu, James Horner vás tu presvedčí, že je jedným z najlepších skladateľov filmových score. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Je to raketa. Jako v komiksu." Komiksový (ret)Rocketeer se poprvé objevil až v první polovině osmdesátek a v té druhé se pak u Disneyho, který v něm viděl svou potenciální vlajkovou sérii a la Indiana Jones, donekonečna přepisoval scénář. Až po úspěchu Batmana a disneyovského Dicka Tracyho se konečně daly věci do pohybu. Bohužel, pětatřicetimilionový film specialisty na dobrodružnou rodinnou zábavu Joe Johnstona (Jumanji), s výdělky 47 milionů představoval celkem průšvih, stejně jako o tři roky později další ambiciózní retrokomiksárna z téže doby Muž stínů. Co si budeme povídat, jakkoli je Rocketeer fajn, Indy ani Batman to není (chybí tu výraznější režisér i hlavní hrdina) a v tržbách mu rozhodně nepomohlo, že šel do kin o stejném víkendu jako TERMINÁTOR 2. A tak byly stornovány jak plány na pokračování, tak na vybudování disneyovské atrakce. Jako puberťáka mě film nadchnul, obzvlášť scéna prvního použití jet packu při záchraně pilota porouchaného letadla na letecké exhibici a závěr se zepelínem, dnes sice vidím disneyovsky čistý a naivní scénář, ale užívám si zasazení do 30. let (Howard Hughes, Eroll Flynn) a sympatické obsazení. Zejména Dalton si vychutnal svého flynnovského záporáka a Jennifer je tradičně pastvou pro oko. Hudba James Horner. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli takovým filmům mám tak rád filmy. Dobrodružství, akce, zábava, romantika, voňavá retro atmosféra, žádné velké drama, sympatičtí herci, přehledná režie odborníka Joa Johnstona (Captaina Ameriku opravdu nemohl dostat na starost nikdo povolanější) a jeden z nejlepších soundtracků Jamese Hornera. Kdyby tak byl Rocketeer ještě o něco kratší a zbavil se té nudy, která na několik minut zavládla kolem poloviny, nemohl bych mu vyčíst vůbec nic. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Ze skutečných postav se ve filmu objeví komik W. C. Fields (v podání Boba Leemana), Clark Gable (Gene Daily) a Howard Hughes (Terry O'Quinn), jehož představitel je slavný díky seriálu Ztraceni (od r. 2004). (Nin)
  • Hlavního hrdinu Errola Flynna si mohli zahrát Dennis Quaid, Kurt Russell, Bill Paxton a Johnny Depp. Studio Disney chtělo nejvíce právě Deppa po jeho úspěchu ve filmu Střihoruký Edward (1990), ale režisér Joe Johnston a Dave Stevens (autor scénáře a původního komiksu) si nakonec prosadili Billyho Campbella, který svým vzhledem jakoby vypadl ze stránek komiksu "Rocketeer". (Nin)
  • Historická nepresnosť: Hoci sa príbeh odohráva v roku 1938, nemecké komando je vyzbrojené ikonickými samopalmi MP40, ktoré sa, ako štyridsiatka v názve napovedá, začali vyrábať až o dva roky neskôr. (Theatis)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Rocketeer dostane pokračování

Rocketeer dostane pokračování

28.07.2016

Ve 20. století nevzniklo zase tolik dobrých comicsovek, Rocketeer mezi ně ale rozhodně patří. Zábavné retro, v němž Joe Johnston trénoval na prvního Kapitána Ameriku, v kinech bolestivě propadlo. Za… (více)

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Reklama

Reklama