Reklama

Reklama

Slavný Myší Detektiv

  • USA The Great Mouse Detective (více)

Slavný londýnský výrobce hraček nedávno beze stopy zmizel. Jeho dcera Olivia se obrátí na slavného myšího detektiva Basila z Baker Street s prosbou o pomoc. Basilův rozverný asistent Dr. Dawson a věrný pes Toby také přidají ruku i nos k dílu. Pátrání napříč dlážděnými ulicemi Londýna roku 1897 je zavede k profesoru Ratiganovi, bezcitné kryse. Basilovi se podaří odhalit, že Ratigan plánuje unést královnu, aby se sám stal králem! V zájmu záchrany myšího království bude muset slavný myší detektiv najít způsob, jak zločinnou krysu předat spravedlnosti. (TV Nova)

(více)

Recenze (22)

Derek 

všechny recenze uživatele

prva spolupraca rona clementsa a johna muskera (ktori neskor spolu rezirovali pecky ako malu morsku vilu a alladina) s vynikajucou disneyovskou animaciou a pribehom inspirovanym sherlockom holmesom... kratka stopaz, vynikajuci zaporak ratigan (dabovany vincentom priceom!) ale i nevyvazene tempo a slabe pesnicky (so skladatelom menkenom t.j. masinou na oskary, zacali spolupracovat az neskor) z mysieho detektiva robia prijemnu rozpravku, ale urcite nie klasiku medzi disneyovkami... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá sherlockovka s naprosto špičkovým záporákem. Zajímavý příběh, vynikající animace a dobová atmosféra a minimum písní, ačkoliv ta "Moriartyho" je moc fajn. Kvalitní kus a lze litovat jen toho, že tady v minulosti nebyl znám. Příběh je klasický sherlockovský, zajímavý, napínavý na správných místech, zábavný, s vynikající závěrečnou naháněčkou, odkazy na skutečného Velkého detektiva také potěší... nic víc si přát nelze, jsem zcela spokojen. 85%. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Viz Oskar. Já jen za sebe doplním, že Big Ben mě neohromil, ale opravdu jsem se pobavil při barové scéně, která má v sobě všechny potřebné aspekty - přehnanou nespokojenou lůzu, sexy barové tanečnice, opravdu velmi nenápadné vyptávání ("neznáte náhodou největšího arcilotra londýna?") a všichni jsou totálně na plech, včetně watsona/dawsona tancujícího s výše zmíněnými tanečnicemi. Paráda. Zbytek filmu dětský průměr. (6/10) ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Disneyovské zpracování Sherlocka Holmese dopadlo až překvapivě dobře. Atmosféra věčně zamlženého Londýna je nečekaně temná a předevších charakter myšího dvojníka velkého detektiva věrnější předloze více, než kdejaká suchopárná "dědkovská" adaptace. Příběh je lineární, ale velmi sympatický a občas se i ukáže malý odkaz na předlohu. V porovnání s jinými disneyovkami pak film i zakončuje dostatečně dramatické (a kvalitní) finále, které tím jen korunuje jeden z vůbec nejlepších filmů studia. _____ Mé titulky najdete Z D E ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #36” - Tentokrát padla volba pro čtvrteční throwback na Disney klasiku z 80’s - myší variaci na svět Sherlocka Holmese, kde je slavný detektiv Basil, jeho pomocník Dawson a úhlavní nepřítel profesor Ratigan. Animace je poplatná době vzniku, příběh ničím nepřekvapí, a to ani vtipem a tak zůstává nejlepším prvkem Vincent Price jako záporácký profesor Ratigan, vyšetřovací prvky a akce. Celkově jde o v Česku ne moc známou Disney pohádku, která zaznamenala v kinech zaznamenala úspěch a stala se klasikou z Myšákovy knihovny 80. let. 3* ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama