Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha klenotů z éry Disneyovské renesance, který vyniká svou specifickou animační stylizací, zábavně pojatou motivickou kompozicí cesty hrdiny, vynálezavým využitím řecký mytologie, chytlavými muzikálními songy, ale kupodivu i sexuálními dvojsmysly (hehe) a romantickou rovinou celkově. Co dodat, je to doslova BOŽÍ! .... fakt nechápu, proč Disney v současnosti neprodukuje takhle nápaditý kreslený animáky. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že velkovyrobna jménem Disney umí své produkty prodat. Herkules je hravý, herci skvělí (Woods, DeVito), animak docela chytře vpleta antický svět do standardního disneyovskeho mustru... A bohužel tady je ten háček. Všechny ty vychytávky v každé scéně nezakryji tuctovy příběh, který snad vygeneroval počítač. Tohle prokletí se podařilo na chvíli zmenit Pixaru (než ho Disney spolknul). Jo, a prosím o sequel "Herkules a Meg po dvaceti letech aneb domácnost hrdinova". Kolik otců s dětmi v kině by bralo raději tu nesmrtelnost? ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia zo starsich Disneyoviek, ktora mi vecne utekala pomedzi prsty, takze som mal jej premieru az teraz. Strucne povedane, Herkules splnil moje ocakavania, pribeh svizny, vtipny a zabavny s peknou hudbou, ale na stovku to aj tak nie je... 01.12.2009 ______ Tate Donovan - (Herkules) +++ Josh Keaton - (Mladý Herkules) +++ Roger Bart - (Mladý Herkules - spev) +++ Danny De Vito - (Philoctetes) +++ James Woods - (Hades - Lord podsvetia) +++ Susan Egan - (Meg) +++ Bobcat Golodthwait - (Pain) +++ Rip Torn - (Zeus) +++ Hal Holbrook - (Amphitryon - Herculesov nevlastný otec) +++ Charlton Heston - (Rozprávač) +++ Hudba: Alan Menken +++ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to dopadlo líp, než jsem čekal. Prvních 15 minut mě docela svojí trapností vyděsilo, ale nakonec z toho vypadne příjemný animák, na který se mi dobře dívalo a rozhodně jeho zhlédnutí nepovažuji za ztrátu času. Jen to taky není nic, z čeho bych byl úplně hotový a jedno zhlédnutí mi asi stačilo. Nejspíš na tom má největší roli to, že se mi v tom střídaly dojmy a sympatie k různým scénám a postavám. Některé scény jsou skvělé a dokonce i vtipné, jiné jsou takové nijaké. Některé postavy jsou sympatické (Meg), některé strašně otravné a trapné (Bolest a Zmatek), jiné jsou takový šedý průměr (Herkules a bohužel i Pegas (a to říkám jako fanoušek Rainbow Dash)). Víc jak lepší tři nedám ani náhodou, ale bylo to fajn. A co mě překvapilo úplně nejvíc je to, že tu jsou celkem fajn písničky. Některé jsou dokonce gospelově laděné a to celkem můžu. Lepší 3* ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka. Jen v tomto případě mě neustále otravovaly ty nepovedené písničky, které se prostě s českým dabingem nedají poslouchat a trošku ohraný příběh. Studio Disney totiž odjakživa recyklovalo staré báje a příběhy (až snad na Lvího krále). Grafika je opět "tradiční" a velkým kladem je tentokrát postava Háda, jež hláškuje jak může. Aspoň něco. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • 41 umelcov ručne namaľovalo 1601 pozadí. (curunir)
  • Poté, co Hercules poprvé odsekne Hydře hlavu, Hádés prohlásí, že to byl zatím poločas. Tuto větu pronese právě v momentě, když je film v polovině své délky. (Marsu88)
  • Keď hodí Herkules “žabku“ do fontány, je v nej jedna socha bez rúk. V ďalšom zábere sú vo fontáne už sochy dve. (mackyns)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama