Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Perfektní ukázka pravého filmu ve správný čas. Přišel ve chvíli, kdy diváci byli již unaveni romantickým manýrismem a obraceli se k mnohem realističtějším tématům každodenního života. Zejména mladá generace zažívala v období čtvrtstoletí indické nezávislosti velkou deziluzi. Život byl těžký boj, korupce kvetla a nezaměstnanost rostla. A tehdy přišel Zanjeer. Obecenstvo bylo ohromeno a radostně objalo tohoto nového hrdinu – rozhněvaného mladého muže, který usiloval o vyřešení svých problémů, i když k tomu někdy musel překročit hranu zákona.“ (upperstall.com) (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (4)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bitka v koupelně je teda nezapomenutelná a její pointa přímo uzemňující :-) Jiný klasický snímek s účastí Amitabha, Sholay, je ovšem o dost lepší. V hudbě, dialozích, akčních pasážích...vlastně ve všem. Pro milovníky bizarností by ale Bollywood sedmdesátých let mohl být tím pravým šálkem čaje (říkám vzpomínaje na Yaadon ki Baaraat). (Viděno z 35mm kopie na Festivale bollywoodského filmu 2009) ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Než vtrhne do kin předělávka, tak jsem si pustila originál. Amitabh Bachchan jako rozhněvaný mladý policista, kterému v dětství zabili rodiče, měl charismatu na rozdávání, jenže ouvej, jakkoliv respektuji film, že změnil trend své doby, většinou jsem se dost nudila. Přišlo mi to rozvleklé a příběh mě moc nezaujal. Mladá Jaya Bachchan mne nechává zcela chladnou, je to taková šedivá myška. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Natočené to není nic moc, ale Zanjeer mě svou ikonickou naivitou někde u Sher Khanova tance nakonec zlomil. Dívat se na filmové emoce po indicku může být zážitek v pravdě očistný a bylo by škoda se mu bránit nebo ho ve své divácké paletě snad úplně vynechat. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Policejní Inspektor Vijay Khanna je tělem i duší oddán boji za spravedlnost. Jeho metody jsou někdy neortodoxní, a to mu způsobuje potíže u nadřízených. Dostane se na stopu prodejců pančovaného alkoholu, což ho nakonec stojí místo kvůli nespravedlivému obvinění z korupce. Ale on se nevzdává. V jeho boji za spravedlnost mu pomáhá krásná brusička nožů Mala a Sher Khan, bývalý majitel herny, kterého si Vijay získal svým tygřím srdcem. ()

Zajímavosti (1)

  • Amitabh Bachchan si v tomto filmu zahrál se svou budoucí manželkou Jay Bhaduriovou. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama