Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vítejte v betonovém ghettu 21. století! Nabízíme vám zdarma atomovou bombu, zprasený scénář alá Besson, dva fešné kaskadéry, jednu fešnou dívku, spoustu naleštěných autíček, spoustu nenaleštěných zbraní, hromadu moralistických keců na adresu špíny v ulicích a ignorantské vlády, nákladní vlak okatě zaranžovaných bitek, panelákovou atmosféru, nulové napětí a korektní happy end. Dobrá, pokud se v něčem výše uvedeném vidíte, asi budete spokojeni. Mně ale akční film, kde je vždy všechno na milimetr přesně postavené (případně pánové padouchové svou debilitou ono všechno hrdinům připraví) tak, aby toho hrdina mohl využít pro svůj další efektní kousek nijak moc nebere. Celá tahle klipovitá fraška na mě působí jako futuristická celovečerní epizoda Kobry 11. Na ty kaskadérské psí kusy se naštěstí aspoň (chvílemi) dobře kouká a rychle to uteče. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Omletý příběh, otřískané hlášky a béčkové kulisy, ale na druhé straně skvělá akce. Parkour v podání Davida Belleho je impozantní a Cyril Raffaelli efektně kombinuje techniky mistra Seagala s akrobacií ve stylu Tony Jaa. Nápaditá choreografie (made by Raffaelli) Vás zvedne ze židle a skoro donutí si otevřít okno a přeskočit na protější balkón. Bonusy na dvd obsahují krátký film "Mukiai" s vynikající freestyle akrobacií. Pro fanoušky pouličního parkouru povinnost, pro ostatní dynamická jednohubka se spoustou klišé. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2010. Parížska štvrť Banlieue 13 je obohnaná ostnatými drátmi, všade sa vala biely prášok, bambitky a veľkí tuční chlapci s veľkými tučnými kvérmi. Ťažké ghetto a problém pre vládu, ktorá to tam chce pozametať. Francúzke filtre rulez ! Menej kecov ako u Dany the Dog, akcia frčí od začiatku na plné gule a všetko podtrhuje epileptický vizuál, ktorý filmu sadne ako riť na šerbel. A to, že v scénari boli občas diery mi pre tento krát absolútne nevadilo. Len je mi ľuto, že sa to k nám nedostalo do kín. Verím, že na plátne by to bol úplný orgazmus. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzština obrovským způsobem deformuje celkový zážitek z filmu. Ale možná je to jen o neznalosti jazyka, kdoví. Každopádně je Okrsek 13 ukrutná blbost. Velmi zručně natočená s krásným parkourem. Lahůdka pro oči a uši. Tedy akce, v tom Pierre Morel boduje v podstatě vždycky. Děj je nulový, dle mého názoru se z předlohy dalo vytěžit mnohem víc než co bylo ve finále přetaveno na plátno. Fyzička dvou hlavních představitelů fenomenální. Sledovat spíše jako sportovní videoklip a potažmo pro fanoušky evropského zápachu ala Michael Bay - ti budou taky minimálně z části spokojeni. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No dobře, děj to má fakt debilní a ještě k tomu je příběh tak na pul hodky roztáhlej na hodinu a ctvrt, jenže zrovna u tohohle filmu to naprosto nevadí, protože zbytek času ne-li i ten čas vyhrazenej na příběh je narvanej fakt pěkně vostrou akcí ve který je velkej důraz kladenej na nejrůznější skoky ala Tony Jaa, sice to neni až zas tak ultra drsný jako jsou filmy s Tonym, ale to co tam předváděj ty frantíci je fakt obdivuhodný, protože takhle rychlý a hbitý neasiaty sem sand ještě neviděl. Choreografie je taky slušná, i když bych uvítal daleko víc soubojů na úkor neústalýho efektního utíkání z baráků přes všemožný balkóny, střechy a jiný podobný překážky, který se daj překonat jen mega 20m skokem. Ale i tak sem se výborně bavil ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Herečka Dany Verissimo-Petit (Lola) je známá i pod pseudonymem Ally Mac Tyana, který používala především při tvorbě filmů pro dospělé. Od tohoto snímku již používá pouze jméno Dany Verissimo a věnuje se jen herecké a modelingové kariéře. (7ynek)
  • Film sa okrem Paríža natáčal aj na viacerých miestach v Rumunsku. (Laslo)

Reklama

Reklama