Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Silence 

všechny recenze uživatele

Svižná, zábavná a myšlenkově i příběhově nenáročná (no.. prostě tupá;) akční jízda, od které bych ale vzhledem k provedení a fyzickým dovednostem hlavních aktérů čekal více intenzivních a energičtějších scén a pocitů... Na druhou stranu Pierre Morel použil Okrsek 13 jako odrazový můstek ke slibné budoucnosti, když se hned v dalším filmu téměř dotkl akčního ultimátna a poučil se, že k natočení perfektní akce zdaleka nestačí jen pohyb, rychlost a zběsilý střih... výborný režisér se dokonce obejde i bez toho a Pierre Morel se očividně učí rychle... ()

Tigo 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem v pujcovne narazila uplne nahodou, byl mezi novinkami, ale nazev mi nic nerikal. Rozhodovala jsme se - mam, nemam? Nakonec jsem ho vzala s tim, ze Luc Besson prece nemuze zklamat .... a nezklamal :) Film jem videla odpoledne a myslela na nej jeste pred usnutim. Necekejte zadne hluboke myslenky ani Oscarove herecke vykony - jen skvelou zabavu. Sice to bude znit jako strasne klise, ale tenhle film na me proste zapusobil jako dokonale osvezujici koktejl - vezmete jednoho padoucha, pridate dva osvalene kladasy v hlavnich rolich, smrncnete bajecnymi honickami (nejen) po strechach, skvelymi sportovnimi (az akrobatickymi) vykony obou kladasu, okorenite jednou casovanou bombou, zkorumpovanou policii a slicnou divkou v nesnazich .... a voila - velice chutny a dobre stravitelny vyrobek je na svete. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A teď si v příručce nalistuj stranu: Jsem v prdeli." Příběh je to jednoduchý, typicky bessonovsky přímočarý a mě zaujal snad jen tím, že se odehrává v no-go zóně, jejichž existenci oficiální místa popírají, i když existují jejich mapy či třeba aplikace No-Go Zone Premium. Jinak jde jen o propagaci parkouru a já se přiznám, že mě dost bavilo to skákání po domech, běhání po stěnách, přeskakování aut či dokonalý průlet okýnkem nade dveřmi. A jelikož jsem adrenalinový týpek, tak mě takový zážitek dokázal zvednout ze sedačky a donutil mě vyrýsovat si tělo dvěma kliky a jedním dřepem. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Hop sem, hop tam....Nejdřív jeden a pak dva maníci skáčou před kulkama z revolverů, samopalů a kulometů, až si nakonec vyhopsají bez zranění svůj nemastný neslaný happy end. O herectví se nemá cenu ani vyjadřovat, o tom to rozhodně nebylo...o čem to bylo je jasné, ale raději bych se na PK (parkour) podíval v nějakém dobrém dokumentu, než v podobný ptákovině. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkné akční francouzské sci-fi. Ačkoli sci-fi je to pouze v tom, že se to odehrává v roce 2010. V Paříži je problém s drogovými kartely a tak jim vyhradí část města, kterou izolují a uzavřou. Leitovi unesou jeho sestru a on se jí spolu s policistou Damienem vydává zachránit. Musí se vypořádat nejenom s padouchy, ale i s nukleární bombou. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)
  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)

Reklama

Reklama