Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite každý z vás pozná situáciu, keď do vás kámoš v jednom kuse bučí, že ten a ten film je bomba. Horšie je, keď je to kámoš, s ktorým sa filmovo nezhodnete takmer na ničom. Trvalo mi roky, kým si ma film našiel a bohužiaľ môj odhad sa potvrdil. Typická akčná rýchlovka od Bessona je v poslednej dobe ľahko rozpoznateľná. Film je úbohý priemer a príbeh z kategórie jemne debilných. Tých je v akčnom žánri mnoho...Pochváliť však musím kaskadérske kúsky pri naháňačkách, tie stoja za to. Trochu lepší scenár, viac reality a možno by som hviezdu pridal. Nad akčným žánrom často zvyknem privrieť oko, ale odkedy je akrobat rýchlejší ako streľba zo samopalu? To na mňa neskúšajte, zvlášť v dnešnej dobe... 50%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Mašíbl< ... Mám pocit, že s relevantním komentářem k téhle magořině musím počkat napříště. Tenhle film je prostě třeba vidět vícekrát, už pro ta artistická cvičení... ;-) Ty čtyři hvězdy proto jsou víceméně odrazem jakési mé patafascinace, cože je v současné postmoderní cinematotální popkultuře možné... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila. 85% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka od Bessona. Frantíci umějí udělat dobře šlapající akční filmy nadupané akcí a tohle je jeden z nich. Fakt jsem žasl na dva hlavní hrdiny (vlastně i pár gangsterů) jak běhají, skáčou, lezou, ručkují atd prakticky po všem co jim naskytlo v dosahu a doskoku. Já seskočit ze tří metrů tak bych rozhodně nedopadl do dřepu a hned neběžel dál. Zřejmě by u mne došlo k nějakým fatálním chybám hydraulického systému a už bych nevstal :-))). Ta svižnost se mi moc líbila. Scénář sám není nic moc a spíše film táhnou akční scény. No a škoda toho happy endu na konci. Tam už chybela jen svatba a svatební hostina na robourané zdi... Ale solidní standard. Dávám tři balíčky heroinu. * * * ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vítejte v betonovém ghettu 21. století! Nabízíme vám zdarma atomovou bombu, zprasený scénář alá Besson, dva fešné kaskadéry, jednu fešnou dívku, spoustu naleštěných autíček, spoustu nenaleštěných zbraní, hromadu moralistických keců na adresu špíny v ulicích a ignorantské vlády, nákladní vlak okatě zaranžovaných bitek, panelákovou atmosféru, nulové napětí a korektní happy end. Dobrá, pokud se v něčem výše uvedeném vidíte, asi budete spokojeni. Mně ale akční film, kde je vždy všechno na milimetr přesně postavené (případně pánové padouchové svou debilitou ono všechno hrdinům připraví) tak, aby toho hrdina mohl využít pro svůj další efektní kousek nijak moc nebere. Celá tahle klipovitá fraška na mě působí jako futuristická celovečerní epizoda Kobry 11. Na ty kaskadérské psí kusy se naštěstí aspoň (chvílemi) dobře kouká a rychle to uteče. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)
  • V anglickém dabingu Tomaso (Cyril Raffaelli) přečte kód zadávaný k bombě jako "D13", přitom je to "B13". Je to kvůli tomu, že "Banlieue 13" je přeložen jako "District 13". (KucC)
  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)

Reklama

Reklama